Politie Groningen

Dinsdag 17 maart 2009

Provincie Groningen, 17-03-2009

Leek: aangehouden na mishandeling

Een 44-jarige inwoner van Leek is maandagnacht in zijn woonplaats door de politie aangehouden. De man zou in een woning aan de Benckemastraat zijn 24-jarige vriendin tegen het hoofd hebben geslagen. Dat was naar zijn verklaring gebeurd nadat zij hem met een pen in het gezicht had gestoken. De 44-jarige is ingesloten. De politie doet nog onderzoek naar de rol van de vriendin.

Winschoten: winkeldievegges aangehouden

Twee 16-jarige meisjes uit Winschoten en Beerta zijn maandagmiddag door de politie aangehouden na een winkeldiefstal in de Molenstad. Het tweetal had voor zon 110 euro aan kleding gestolen bij een winkel aan de Langestraat. Het tweetal werd achterhaald door winkelpersoneel. Een van de meiden verklaarde dat ze de winkel hadden uitgekozen omdat daar heel makkelijk gestolen kon worden. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Leek: Drent onder invloed in auto

Een 46-jarige automobilist uit Roden is maandagmiddag aangehouden voor rijden onder invloed. De politie hield de Roner vanwege een verkeerscontrole staande op de Langewoldstraat in Leek. Zodra het portier open ging, kwam de agenten een alcoholwalm tegemoet. De bestuurder moest een blaastest doen en daaruit bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau werd duidelijk dat de Drent ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Stadskanaal: autos vernield

De politie doet onderzoek naar de vernieling van twee autos op een invalidenparkeerplaats aan de Utrechtseweg in Stadskanaal. Maandagmiddag ontdekte een 52-jarige inwoonster dat op de autos was gelopen. Vermoedelijk is een onverlaat tussen zaterdagavond en maandagmiddag van de ene op de andere auto gesprongen. Daarbij ontstonden onder meer deuken in het dak. Beide voertuigen zijn fors beschadigd. De eigenaren hebben aangifte gedaan.