Hewlett-Packard


MAASTRICHT, Nederland, 16 maart 2009 - HP kondigt aan dat offsetdrukkerij Haarmans B.V. in Beverwijk nu ook digitaal gaat met de installatie van een HP Indigo press 5500 6 kleuren met Smart Stream Designer. Met deze eerste digitale stap kan het bedrijf haar klanten nu ook speciale applicaties in kleine oplagen tegen de juiste tarieven leveren.

Traditie en toekomst onder een dak

Wat ruim 100 jaar geleden begon als een familiaire kantoorboekwinkel, groeide uit tot een gerenommeerde drukkerij, die de nadruk legt op kwaliteit, flexibiliteit, persoonlijkheid, snelheid en bovenal passie. 5 jaar geleden nam zoon Olav de Glas, algemeen directeur, het bewind over van zijn vader Leon de Glas. Hij zag hoe digitaal drukken steeds goedkoper en technisch vernuftiger werd. De combinatie van deze evolutie met de verbetering van CRM pakketten heeft de vraag naar gepersonaliseerd drukwerk en kleinere oplagen spectaculair verhoogd. Drukkerij Haarmans had tot dan toe enkel offset persen ter beschikking waardoor ze onmogelijk kleine oplagen tegen de juiste tarieven konden leveren. Bij hun zoektocht naar een digitale drukpers die kleinere oplages kon drukken voor een kostefficiënte prijs zonder aan kwaliteit in te boeten, kwamen ze al snel bij HP Indigo uit.

Uitbreiding van bestaande business

Haarmans installeerde de speciale 6 kleuren uitvoering van de HP Indigo Press 5500 die garant staat voor een optimale benadering van PMS kleuren. De core business van Drukkerij Haarmans is het vervaardigen van reclamedrukwerk voor reclame- en ontwerpbureaus en grote zakelijke klanten. Ze kunnen nu met de HP Indigo Press 5500 niet alleen betaalbaar en gepersonaliseerd drukwerk in kleine oplagen aanbieden, maar ook flexibel inspelen op last-minute aanpassingen. Het bedrijf levert onder andere on-demand marketingmateriaal, zoals brochures, flyers en catalogi. Daarnaast leveren ze ook gepersonaliseerde direct-mail kaarten, inlegvellen en self-mailers voor een hogere respons en meer leads. Olav de Glas ziet het helemaal zitten: "Tijdens de testen bleek al vlug dat alleen de HP Indigo Press 5500 voldoet aan onze kwaliteitseisen. We kunnen nu veel meer producten in kleinere oplages aanbieden voor een competitieve prijs en volgens onze gebruikelijke hoge kwaliteitsnorm. Daarbij hebben we ook gekozen voor de extra optie om karton tot 450 grs te kunnen bedrukken zodat we ook omslagen, kaarten en mappen op zwaarder materiaal kunnen vervaardigen."

Inspelen op nieuwe business

Haarmans beschikt daarbij ook over de Smart Stream Designer. Het bedrijf moest tot nu toe gepersonaliseerd drukwerk altijd uitbesteden, maar met de gebruiksvriendelijke HP Indigo tool kunnen ze moeiteloos gepersonaliseerde mailings aan. Deze brede waaier aan mogelijkheden geeft Drukkerij Haarmans de mogelijkheid om nieuwe markten te ontdekken. Olav de Glas verduidelijkt: "Reclamedrukwerk evolueert continu. Er worden steeds nieuwe toepassingen gevonden om te communiceren met het doelpubliek. We moeten flexibel en snel kunnen inspelen op de laatste trends en vragen. Dat betekent soms een last-minute, dringende en kleine oplage van een speciale applicatie. Dan moet je de klant snel kunnen bedienen en rekening houden met last-minute wijzigingen. Dankzij de Smart Stream Designer kunnen we nu alles vlotjes personaliseren tijdens de prepress en desnoods nog wijzigingen aanbrengen op het laatste moment."

Full service provider met toekomstvisie

Om de digitale dienstverlening zo complementair mogelijk te maken aan de offset dienstverlening, heeft Olav de Glas met de HP Indigo Press 5500 een goede strategische keuze gemaakt. "Wij proberen altijd up-to-date te zijn met nieuwe technieken en doen daarbij nooit concessies aan de kwaliteit. Daarom hebben we een HP Indigo Press 5500 aangeschaft, die in de markt geroemd wordt voor zijn digitale drukkwaliteit. Met de komst van de HP Indigo Press 5500 is Haarmans Digitaal nu officieel geboren. Dankzij de andere disciplines van de Haarmans Groep en de inzet en training van onze medewerkers, zijn wij een vakbekwame leverancier van kwalitatief hoogwaardige digitaal drukwerk. Nu kunnen we zowat alles aan!"

Over HP

HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. HP heeft op 26 augustus 2008 de overname van EDS voltooid. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ), inclusief links naar RSS feeds, is te vinden op www.hp.com.

Redactioneel contact:

Benedicte Dupont
Indigo Digital Press
GWE Marketing Manager
Tel: +32 (0)2 729 74 03
Mob: +32 (0)476 476 736

Stephanie Thorpe
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
stephanie@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
HP Indigo Digital Press
Renier Nafzgerstraat 100
6221 KL Maastricht
Nederland
www.hp.com/go/graphic-arts