Gemeente Bunnik


Gemeenteraad draagt H.M. (Hans Martijn) Ostendorp voor als burgemeester van Bunnik

De gemeenteraad van Bunnik heeft in zijn vergadering van donderdag 12 maart 2009 besloten de heer H.M. (Hans Martijn) Ostendorp uit Dinxperlo op advies van de vertrouwenscommissie voor te dragen als burgemeester van de gemeente Bunnik.

De heer Ostendorp (geboren 30 mei 1969) werkt op dit moment als wethouder (en 1e loco-burgemeester) in de gemeente Aalten. Hij is als portefeuillehouder onder andere verantwoordelijk voor personeel & organisatie, communicatie en diverse beleidsterreinen rond zorg en welzijn. Voordat hij in 2006 wethouder werd, was Ostendorp binnen het CDA in diverse bestuurlijke functies actief. In zijn werkzame leven voorafgaand aan het openbaar bestuur, werkte Ostendorp in diverse (leidinggevende) functies in het bedrijfsleven. Hans Martijn Ostendorp is getrouwd en heeft drie zoons.
De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad (vc) is ervan overtuigd dat Ostendorp het beste past in de profielschets die de gemeenteraad van Bunnik in oktober 2008 heeft vastgesteld. De vc typeert hem als een enthousiast, authentiek, betrokken, analytisch sterk en overtuigend bestuurder.' Ostendorp geniet het volle vertrouwen van de vc, die verwacht dat 'hij zich zal profileren als een burgervader van formaat' en die vindt dat het iemand is 'die enthousiast pal staat voor de gemeente Bunnik en haar inwoners.'

De gemeenteraad maakt zijn voordracht bekend aan de Minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. De formele benoeming door De Kroon gaat naar verwachting nog enkele weken duren. De gemeente Bunnik verwacht in de komende weken meer informatie te kunnen geven over de datum waarop Ostendorp wordt geïnstalleerd.

H.M. Ostendorp

* Algemene informatie