CDA

Presentatie bundel âChristendemocraten over de kredietcrisisâ

Dit boekwerk vormt de weerslag van lezingen zoals die eind 2008 zijn georganiseerd op 4 locaties in het land. Tijdens iedere avond gaven telkens een politicus onder wie minister-president Balkenende, een vooraanstaande econoom en ethicus hun visie en daarna vond een zeer levendige discussie met de zaal plaats.

Op 16 maart is het boek âChristendemocraten over de kredietcrisis.â overhandigd door mevrouw Dekker, de vicevoorzitter van het CDA partijbestuur en de heer Gradus, directeur van het WI voor het CDA aan de heer van de Camp, lijsttrekker van het CDA voor de Europese verkiezingen, de heer Koedijk, decaan en hoogleraar financiële markten aan de Universiteit van Tilburg en de heer Dirken, algemeen directeur van de Rabobank Den Haag en omgeving.

Mensen bleken zeer geïnteresseerd in vragen als: hoe heeft het zover kunnen komen, hoe gaan we het vertrouwen in de bancaire sector herstellen, wat zijn de gevolgen voor de reële economie en mijn positie en wat zijn lessen of beleidsaanbevelingen. De gebundelde lezingen voorafgaand door een voorwoord door partijvoorzitter van Heeswijk en inleiding door WI-directeur Gradus proberen voor zover nu mogelijk daarop een antwoord te geven.

De conclusie uit deze bundel is dat het Angelsaksische model van ongelimiteerde winstmaximalisatie vaarwel gezegd moet worden en we ons dienen te richten op het Rijnlandse model waarin samenwerking tussen partijen centraal staat en de focus is gericht op de lange termijn.

Download: Christendemocraten over de kredietcrisis, maart 2009.pdf

De uitgave kan worden besteld door overmaking van EUR 15,00 op girorekening 3961449 t.n.v. Stichting Wetenschappelijk Instituut voor het CDA, o.v.v. âChristendemocraten over de kredietcrisis â en uw adresgegevens. Na ontvangst van uw betaling wordt de bundel toegestuurd. U kunt de bundel ook telefonisch (070-342 4874) of per email bestellen (wi@cda.nl). De bundel is eveneens te downloaden via de website www.wi.cda.nl.

---