Gemeente Boskoop


PERSINFO

Nummer : 818

Datum : 16 maart 2009

Onderwerp : Gemeente start controle op hondenbelasting

Gemeente start controle op hondenbelasting

Vanaf maandag 16 maart controleert de gemeente huis-aan-huis op het bezit van honden. Voor de uitvoering van de controle maakt de gemeente gebruik van het Velpse bureau Legitiem BV. De controleurs bellen bij de inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren en zullen zich altijd legitimeren. Als de controleur een hond aantreft waarvoor geen hondenbelasting wordt betaald, vult hij een aangiftebiljet in.

De gemeente Boskoop heft al jaren hondenbelasting. In het kader van het gelijkheidsbeginsel vindt de gemeente het belangrijk dat iedere hondenbezitter ook daadwerkelijk hondenbelasting betaalt. Vandaar deze controle. Hondenbezitters zijn verplicht om aangifte te doen van het hondenbezit. Door het zelf doen van aangifte voorkomen zij onnodige boetes die kunnen worden opgelegd bij het niet doen van aangifte. Het tarief bedraagt in 2009 ¤ 47,84 per jaar voor de eerste hond. Het tarief voor elke volgende hond bedraagt ¤ 71,27. Aanmelden mogelijk
SVHW uit Klaaswaal int dit jaar voor het eerst de belastingen voor de gemeente Boskoop. Bezit u een hond, maar heeft u deze nooit aangemeld bij de gemeente Boskoop (of SVHW), dan kunt u dit alsnog doen bij SVHW. Aangifte van uw hond(en) bij SVHW kan op drie manieren. Het eenvoudigst is om digitaal aangifte te doen via www.svhw.nl. Vervolgens kunt u met uw DigiD inloggen op het belastingloket via de knoppen 'mijn aanslagen' 'mijn honden'. De tweede manier is telefonisch contact opnemen met SVHW via het gratis telefoonnummer 0800-0200873. Ook kunt u uw hond schriftelijk aanmelden. U kunt uw brief sturen aan SVHW, Postbus 7059, 3286 ZH te Klaaswaal.

Wijzigt in de loop van jaar het aantal honden of vertrekt u uit de gemeente, dan wordt de belasting verrekend of in mindering gebracht. U moet wijzigingen wel zelf doorgeven aan SVHW. Ook dit kan via de website www.svhw.nl, telefonisch of schriftelijk.


----------------------------------------------------------- Einde Persbericht -------------------------------------- Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers van Communicatie, tel. 219558 of 219553.