Gemeente Harderwijk


Derde editie Mission Imposible van start

Mission Impossible barst weer bijna los. Jongeren schrijven zich in, de website is in de lucht, organisaties zijn druk met het organiseren van vrijwilligersklussen en coaches melden zich aan. Mission Impossible leeft in Harderwijk en iedereen kijkt er vol enthousiasme naar uit.

Vanavond, donderdag 12 maart, vindt van 18.00 tot 19.00 uur de startbijeenkomst van Mission Impossible plaats. Dit gebeurt in de raadszaal van het stadhuis, voorafgaand aan de vergadering van de commissie samenleving. Alle teams komen hier bijeen en maken kennis met hun coach. Alcoa Foundation, sponsor van het project, is aanwezig om het officiële startsein van Mission Impossible te geven. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook bekend gemaakt aan welke sociale projecten de jongeren hun beloning zullen schenken.

Mission Impossible verbindt
De kern van Mission Impossible is verbinden. Coaches worden gekoppeld aan hun jongerenteam, jongeren komen in contact met buurtbewoners en andersom. De webcam is een gadget die symbool staat voor verbinding en zal regelmatig ingezet worden tijdens Mission Impossible. Op de website presenteren de coaches en jongeren zich. Tijdens MADD wordt er voor genodigden via een webcam live verbinding gemaakt met de klussende jongeren. Via deze eigentijdse vormgeving kunnen jongeren laten zien wat voor klus zij aan het uitvoeren zijn. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Mail dan naar: cora.zijlstra@welzijnharderwijk.nl.

Mission Impossible mascotte
In de afgelopen week doken er op allerlei plekken, zoals op scholen, in winkels en op het gemeentehuis, mysterieuze gekleurde mannetjes op. Het is de Mission Impossible mascotte. Deze gaat u in de komende periode nog veelvuldig tegen komen. Elk team dat zich aanmeldt voor Mission Impossible krijgt een eigen ontwerp van de mascotte en op 21 maart tijdens Make A Difference Day (MADD) krijgen ze een levensgroot exemplaar mee dat hen vergezelt naar hun vrijwilligersklus. De mascottes markeren die dag alle plekken waar jongeren aan het werk zijn in Harderwijk.

Mission Impossible leeft
Mission Impossible leeft in Harderwijk, dat blijkt wel door de vele organisaties die nu al betrokken zijn bij het project. Te noemen zijn: Woningcorporatie, gemeente, welzijnsstichting, Steunpunt Vrijwilligerswerk, basisscholen, middelbare scholen, Turks culturele organisaties, Marokkaans culturele organisaties, het Rode Kruis, Christelijk jongerenwerk, Islamitisch jongerenwerk, kinderboerderij, sportcentrum, woonvoorzieningen voor ouderen, lokale media, religieuze organisaties, archeologische organisatie, horeca gelegenheden.

Dit jaar wordt Mission Impossible volledig gefinancierd door de Alcoa Foundation uit Harderwijk. Het is geweldig dat door deze bijdrage van de Alcoa Foundation Mission Impossible uitgevoerd kan worden. Informatie: Welzijn Op Maat, t.a.v. Cora Zijlstra, tel. 43 46 56 of Cora.zijlstra@welzijnharderwijk.nl. Ook vindt u meer informatie op www.welzijnharderwijk.nl en www.missionimpossibleharderwijk.nl.


____________________