Politie Hollands Midden

Hillegom - Snelheidscontroles

Hillegom, 17-03-2009 o Op maandag 16 maart 2009 is door het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden een snelheidscontrole gehouden op de Weeresteinstraat (N 208) en de Weerlaan in Hillegom.

Er is gecontroleerd van 16.20 tot 21.10 uur. Op de Weeresteinstraat werd met een lasergun op snelheid gecontroleerd. Hierbij werd één bekeuring uitgeschreven. Deze automobilist reed 75 km/h, terwijl daar 50 km/h is toegestaan. Bij deze snelheidscontrole is ook een onopvallende motorfiets ingezet. Met deze onopvallende motorfiets zijn ook 7 bekeuringen voor het niet handsfree bellen uitgeschreven. Deze bestuurders hebben direct een bekeuring gekregen. Eén van hen bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. Ook hier is proces-verbaal van opgemaakt.

Op de Weerlaan is met een radarauto op snelheid gecontroleerd. Van de 1.625 bestuurders reden er 249 harder dan de toegestane 50 km/h. De hoogste metingen bedroegen 117 km/h (een motor) en 101 km/h (een personenauto). Politie Hollands Midden is blij dat bijna 85% van de automobilisten zich wel aan de maximumsnelheid houdt en gaat de komende tijd de controles voortzetten.

Snelheidscontroles op verzoek buurtbewoners Vanaf 16 maart worden op de Weerlaan, Meerlaan, Weeresteinstraat, van den Endelaan, Wilhelminalaan, Beeklaan en de Hillinnenweg extra verkeerscontroles uitgevoerd. Buurtbewoners hebben in het verleden aangegeven zich verkeersonveilig te voelen op die locaties. Politie Hollands Midden heeft het snelheidsgedrag op die locaties onderzocht, zodat er gerichte controles uitgevoerd kunnen worden. Naast snelheid wordt ook op andere overtredingen gecontroleerd.

Politie Hollands Midden hoopt met de controles de verkeersveiligheid te verbeteren en de burgers een veiliger gevoel te geven op straat. Indien u zich ook wel eens onveilig voelt, kunt u dit doorgeven bij uw wijkagent of bij uw gemeente.