Politie Haaglanden

Persberichten 17 maart

Haaglanden, 17-03-2009

Auto in beslag door gebruik gestolen parkeerkaart Den Haag Oplettende parkeerwachten waarschuwden maandag 16 maart de politie toen zij in de Louise Henriettestraat stuitten op een auto waarin een gestolen gehandicaptenparkeerkaart voor de autoruit lag. Na controle bleek de parkeerkaart anderhalf jaar geleden als gestolen te zijn aangegeven. Hierop namen de agenten het voertuig in beslag en lieten het wegslepen. De eigenaar van de auto, een 25 jarige Hagenaar, meldde zich later bij het politiebureau. Hij verklaarde de parkeerkaart te hebben gevonden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Scooterrijdster ziet rood verkeerslicht over het hoofd Den Haag Een 17-jarige scooterbestuurster uit Den Haag zag maandag 16 maart rond 20.00 uur te laat dat een auto op de Van Alkemadelaan stond te wachten voor een rood verkeerslicht. Het meisje reed in volle vaart achterop de auto. Ze is met been- en ribletsel naar het Bronovo ziekenhuis vervoerd.

Opgelicht via MSN
Den Haag Een 20-jarige Haagse vrouw deed maandag 16 maart aangifte bij de politie omdat zij zou zijn opgelicht via MSN. Zij was via het chatprogramma benaderd door iemand waarvan zij dacht dat het een goede bekende van haar was. Deze persoon had haar gevraagd om door middel van internetbankieren geld over te maken op een bepaalde rekening. Dat deed de vrouw. Achteraf bleek echter dat het MSN-account van deze kennis was gekraakt en de vrouw was opgelicht.

Fietsendieven aangehouden
Den Haag De politie hield dinsdagnacht 17 maart om 03.50 uur op de Hoefkade twee mannen aan die een fiets hadden gestolen. Via cameratoezicht zagen agenten dat de twee de fiets even daarvoor op de Stationsweg wegnamen. De 22-jarige Zoetermeerder en 23-jarige Rijswijker konden de rest van de nacht doorbrengen op het politiebureau.

Kwart rijdt te snel
Den Haag In het kader van de verkeersveiligheid controleerde de politie maandag 16 maart op verschillende locaties in Den Haag bestuurders op hun snelheid. Bij een controle op de Binckhorstlaan, tussen 18.30 en 23.00 uur, bleek een kwart van de automobilisten te snel te rijden. Van de in totaal 909 gecontroleerde bestuurders kregen er 227 een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/uur, terwijl op de Binckhorstlaan een maximaal toegestane snelheid van 50 km/uur geldt.

Ook op de Prof. B.M. Teldersweg reed maandagochtend een kwart van de passerende automobilisten te hard. Bij deze radarcontrole hielden tussen 07.00 en 12.00 uur 511 van de 2080 zich niet aan de snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/uur, terwijl de maximaal toegestane snelheid ook hier 50 km/uur is.
Bij een radarcontrole tussen 18.00 uur en 23.00 uur controleerde de politie de snelheid van 719 motorvoertuigen. In totaal 277 bestuurders hielden zich niet aan de toegestane maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/uur. Alle overtreders vinden binnenkort een bekeuring op de deurmat.

Fietser gewond door aanrijding
Den Haag Een 66-jarige Haagse raakte maandag 16 maart rond 14.35 uur gewond toen zij op de fiets werd aangereden door een personenauto. Het ongeluk vond plaats op de Alexanderstraat, ter hoogte van Plein 1813. De vrouw werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De 20-jarige Haagse vrouw die de auto bestuurde bleef voor zover bekend ongedeerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Drie betalen, vijf halen?
Den Haag De politie hield 16 maart rond 09.43 uur twee mannen aan die even daarvoor bier hadden ingeslagen bij een supermarkt aan het Spui. De twee hadden drie blikjes bier afgerekend, maar vijf blikjes meegenomen. De mannen van 40 en 48 jaar zijn beide afkomstig uit Polen, maar de 48-jarige is woonachtig in Den Haag. De politie nam het tweetal mee naar het politiebureau voor verhoor.

Overval op postkantoor, politie zoekt getuigen
Voorburg Bij een overval op een postkantoor op 16 maart heeft de dader een geldbedrag buitgemaakt. De man kwam omstreeks 15.45 uur de hal van het postkantoor aan de Prins Bernhardlaan binnen. Er waren op dat moment geen klanten in het postkantoor. De overvaller trok vervolgens een (nep)pistool en bedreigde daarmee een personeelslid. Nadat hij onder bedreiging geld had ontvangen, verliet de man het postkantoor en verdween hij op een fiets in de richting van de van Horvettestraat. De politie roept getuigen van de overval op om zich te melden. Ook mensen die informatie hebben over de dader of zijn vluchtweg worden opgeroepen om contact op te nemen met de recherche van politiebureau Leidschendam/Voorburg via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook middels het nummer 0800-7000.

Knallend naar HALT
Rijswijk - Twee jongens van 13 jaar uit Westland en Den Haag, moeten naar HALT omdat zij op het schoolplein een vuurpijl afgestoken hadden. De jongens vonden de vuurpijl en staken deze maandagochtend af op het schoolplein van een school aan de Henriette Roland Holstlaan. Medewerkers van de school namen contact op met de politie.

Gordel- en snelheidscontrole
's-Gravenzande - Politie Haaglanden hield maandag 16 maart tussen 12.30 uur en 16.30 uur een gordel- en snelheidscontrole op de Koningin Julianaweg. In totaal werden 550 passanten gecontroleerd op het dragen van hun autogordel en kregen tien van hen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen. Van 480 passanten werd de snelheid gecontroleerd. Van hen kunnen vier bestuurders een bekeuring tegemoet zien voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid.

Gestolen fiets aangetroffen
Delft Tijdens hun surveillance op maandag 16 maart om 08.45 uur zagen agenten op de Weteringlaan een jongen fietsen op een fiets waarvan het slot er vreemd uitzag. Bij controle bleek dat er geen sleutel in het slot stak, maar dat het slot wel open stond. De bestuurder van de fiets een 11-jarige jongen, verklaarde de fiets te hebben gekregen. Bij controle bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De jongen is voor verhoor meegenomen naar een politiebureau.