FNV

17-3-2009

FNV: uitblijven voorjaarsoverleg teleurstellend

Het kabinet heeft het voorstel van de FNV om een al gepland overleg vandaag met de sociale partners te gebruiken voor een Voorjaarsoverleg niet aangegrepen.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius: "Het is zeer teleurstellend. Blijkbaar hebben ze nog meer tijd nodig. Het had zo mooi geweest als we vandaag eindelijk spijkers met koppen hadden kunnen slaan."

Premier Balkenende, vice-premiers Bos en Rouvoet, ministers Donner en Van der Hoeven en staatssecretaris Timmermans zouden vanochtend met werkgevers en werknemers praten vanwege de Voorjaarsraad van de Europese regeringsleiders aanstaande donderdag. Alleen staatssecretaris Timmermans kwam vandaag bij het geplande overleg. De andere bewindslieden zijn naar verluid verder gegaan met het vastgelopen crisisoverleg.

Afgelopen vrijdag 13 maart organiseerde de FNV een demonstratie op het Plein in Den Haag om het kabinet aan te moedigen. Minister Donner (Sociale Zaken) sprak de tweeduizend actievoerders toe en zei te begrijpen dat de mensen actie willen zien. Premier Balkenende zei later tijdens een persconferentie dat hij begrijpt dat de mensen bezorgd zijn.

Jongerius: "En toch praten de bewindslieden nu weer alleen met elkaar. Ze praten daar over zaken die alle werknemers en ook de werkgevers aangaan. Een gemiste kans dus. Moeten we dan eerst een malieveld of het Museumplein vullen, voor het kabinet tot actie over gaat?"