Gemeente Lansingerland

Verkeerd geplaatste fietsen bij treinstations
Geplaatse fietsen

Bij stations Rodenrijs en Berkel-Westpolder is de laatste tijd veel overlast geconstateerd van verkeerd geplaatste fietsen rond het station.

Het overgrote deel van de fietsen wordt niet in de ruimschoots aanwezige fietsenrekken geplaatst, maar vooral onder het viaduct. Door de fietsen daar te plaatsen kunnen vooral mensen met een rolstoel of kinderwagen moeilijk of niet over de stoep lopen. De gemeente heeft hier meerdere klachten over ontvangen.

Vanaf vrijdag 20 maart zullen toezichthouders van de gemeente reizigers op de stations aanspreken als zij zien dat de reizigers hun fiets verkeerd willen neerzetten. Als positief gereageerd wordt op het verzoek om de fietsen in de fietsenrekken te plaatsen, ontvangt de reiziger als beloning een zadelhoesje.

De gemeente wil met deze actie de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving van de stations vergroten. Er is voldoende capaciteit in de fietsenrekken, maar de verantwoordelijkheid om de fietsen in de rekken te plaatsen, ligt bij de reizigers zelf.