Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Nationale vrouwendag

Vrouwendag IJsselmonde op drie locaties gevierd

Dit jaar vierde welzijnsorganisatie Perspect internationale vrouwendag in de trefpunten Lombardijen, De Dijk en De Focus. Bijna vierhonderd vrouwen en kinderen namen deel. Perspect koos dit jaar als thema Wereldvrouw.

De Focus
In trefpunt De Focus omvatte het programma theeceremonieën, henna, een beautysalon, workshops buikdans en Denk aan jezelf en kaartspirit. Er waren volop wereldhapjes. Het was in alle ruimten gezellig druk en de sfeer was opperbest. Er was de presentatie van het boek Wereldvrouwen in IJsselmonde. Aan dit boek werkten vrouwen uit IJsselmonde mee, waaronder een aantal vrouwelijke deelraadsleden. Het boek werd aangeboden door Netty Verschoor, directeur van Perspect, aan deelraadsleden Wilma Kortram en Fredy Bal en aan Judith Meskers, naar wiens idee het boek is gemaakt.

De Dijk
In trefpunt De Dijk bestond het programma uit een workshop Jezelf neerzetten, een fotoshoot, wereldhapjes uit diverse wereldkeukens, theerituelen en een expositie over Wereldvrouwen uit IJsselmonde. In de bewegingsruimte werd heerlijk gegeten en gedanst.

Lombardijen
In trefpunt Lombardijen bestond het programma uit een modeshow, buikdans en workshops buikdans en Henna. En er waren lekkere wereldhapjes.

Op alle locaties konden kinderen onder begeleiding van het kinderwerk meedoen aan spelletjes, tassen versieren, schminken, pizzas maken en genieten van pannenkoeken, een chocoladefontein en gourmetten.

De vrouwendag is mogelijk gemaakt door De Nieuwe Unie, Woonbron en deelgemeente IJsselmonde.