Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Intensieve aanpak in Kreekhuizen

Een prettige wijk maken we samen!

De deelgemeente IJsselmonde heeft met de politie, Stadstoezicht, woningcorporatie Vestia, Gemeentewerken en Roteb afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van schoon, heel en veilig. De activiteiten vinden het hele jaar plaats, maar binnenkort extra intensief in Kreekhuizen. In de week van 23 t/m 27 maart gaan we extra aan de slag onder de noemer Een prettige wijk maken we samen!.

Medewerkers van de wijkpolitie, toezichthouders, parkeer- en milieucontroleurs van Stadstoezicht en huismeesters van Woonbron werken gezamenlijk aan de leefbaarheid in Kreekhuizen. Uiteraard doen ook Roteb en Gemeentewerken mee met de actie.

In Kreekhuizen gaat het in de periode van 23 maart t/m 27 maart om de volgende acties:

* controle op autos en bestuurders, bijvoorbeeld de APK-keuring, verzekering, kenteken- bewijs, rijbewijs, openstaande boetes; toezicht bij scholen, verbaliseren hinderlijk parkeergedrag;
* controle op het aanbieden van huisvuil en grof vuil;
* controle op naleving van het hondenpoepbeleid;
* bewoners enthousiast maken voor buurtpreventie;
* aanpak overhangend groen;

* verwijderen onkruid op verharding;

* aanpak verwaarloosde tuinen;

* verwijderen graffiti;

* herstellen straatwerk;

* zichtbare voetsurveillances.

Bovengenoemde acties zijn het resultaat van een schouw van alle partijen door de wijk en van een drukbezochte bewonersavond op 4 maart jl. Bewoners hebben tijdens die avond een aantal actiepunten toegevoegd.

Bewoners worden gestimuleerd mee te werken om hun buurt schoon, heel, veilig en leefbaar te maken en te houden. Natuurlijk door zich zelf aan de regels te houden, maar ook door medebewoners wegwijs te maken in de regels en afspraken die er zijn.

Belangrijke telefoonnummers
Voor meldingen en klachten op het gebied van schoon en heel belt u (gratis) 0800 - 1545.
Voelt u zich onveilig of heeft u te maken met overlast, dan kunt u bellen naar de politie via 0900 - 8844. In acute noodsituaties moet u direct het alarmnummer 1-1-2 bellen.
Om een afspraak te maken voor het ophalen van grof vuil, belt u ook naar het algemene klachtennummer 0800 - 1545.
Het telefoonnummer van de Deelgemeente IJsselmonde is 010 - 479 82 00.