Heeft u een kat ooit zien jagen op wortels? 17/03/2009 11:35

PR Newswire DORDRECHT, Nederland, March 17 /PRNewswire/ --

- (foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20090316/340800 )

Onze huiskatten hebben een verbazingwekkende reis afgelegd van de wildernis naar onze bank. Betekent dit dat ze zich ook aan onze eetgewoonten hebben aangepast? NEE! Iams is ervan overtuigd dat moderne kattenvoeding de ontwikkeling van de kat moet respecteren, en dat katten daarom moeten worden gevoed als carnivoren (vleeseters).

Nog steeds jagers en carnivoren?

De verwantschap tussen huiskatten en wilde katten blijkt uit overeenkomsten in hun vacht, ogen, hun sierlijke manier van bewegen en hun jachtinstinct. Katten waren en zijn nog altijd carnivoren. Ze hebben veel eiwit nodig, evenals taurine, arginine, arachidonzuur en voorgevormd vitamine A, en hebben daarvoor dierlijk weefsel in hun voeding nodig.

's Werelds snelste kat eet Iams

De voedingsbehoeften van wilde katten en huiskatten komen in basis overeen, en daarom krijgen de met uitsterven bedreigde cheeta's die worden gefokt in het De Wildt Cheetah & Wildlife Trust fokprogramma in Zuid-Afrika al bijna 20 jaar droge Iams voeding. Hun dagelijkse voeding bestaat voor 75 % uit droge Iams voeding en voor 25 % uit vlees. "Zonder Iams zouden er veel hongerige cheeta's in het centrum zijn. Nu hebben wij veel doorvoede, prachtige cheeta's die in uitstekende vorm verkeren", aldus Ann van Dyk, oprichtster van het De Wildt Cheetah & Wildlife Trust. U kunt een cheeta adopteren, geld doneren of sponsor worden. Bezoek http://www.dewildt.org.za voor meer informatie.

Iams kwaliteitsvoeding. Getest door consumenten organisaties.

In 2008 is Iams kattenvoeding getest door onafhankelijke consumenten organisaties. In Duitsland bij de Stiftung Waren test is het Iams adult 1+ rijk aan kip maaltijdzakje in saus als beste getest uit 39 verschillende kattenvoedingen. In Nederland bij de consumentenbond testte Iams adult 1+ rijk aan kip (1kg droogvoeding) als één van de top 3 beste kattenvoedingen. Deze goede resultaten zijn ook gepubliceerd in tijdschriften van de consumenten organisaties in Zwitserland, Denemarken en Zweden.

Iams weet dat katten carnivoren zijn, en voedt ze ook als carnivoren

Al meer dan 25 jaar produceert Iams hoogwaardige kattenvoeding op basis van de wetenschap dat katten een voeding nodig hebben die rijk is aan vleesingrediënten. Kip is het hoofdingrediënt van de hele lijn droge voeding van Iams. Het biedt alle essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die een kat nodig heeft gedurende zijn leven.

Contact

Bel voor meer informatie de Iams Consumentenlijn op 00-800-241-53-421 of bezoek http://www.iams.nl.

Contact: Bel voor meer informatie de Iams Consumentenlijn op 00-800-241-53-421






-