Deelgemeente Charlois Rotterdam

Verplanten bomen Burghsluissingel

Vorige week heeft Gemeentewerken vijf monumentale platanen aan de Burghsluissingel verhuisd. De bomen moeten wijken voor nieuwbouw van drie appartementengebouwen, die Woonstad Rotterdam daar na de zomer gaat bouwen.

Dagelijks bestuurder Ed Goverde, projectleider Shamil Ali (Gemeentewerken) en Lidwien van den Houten (beleidsadviseur Buitenruimte van de deelgemeente) nemen een kijkje bij het verplanten van de bomen (foto: fotopersbureau Cor Vos) Deelgemeente en Gemeentewerken vonden het zonde om de prachtige bomen te kappen en heeft daarom besloten ze te verplanten naar een tijdelijke plek. Later, als de nieuwbouw klaar is, komen ze weer aan de Burghsluissingel te staan, samen met andere volwassen bomen.

Niet alle bomen kunnen worden verplant, maar met platanen kan dat wel. Alleen mogen ze nog geen bladeren hebben. Omdat de bomen binnenkort weer uit gaan lopen, heeft de deelgemeente besloten ze nu al te verplanten.

De vijf platanen krijgen een tijdelijke plek aan de Sliedrechtstraat.

Afsluiting

Tegelijkertijd werd de Burghsluissingel tussen de Ossenisseweg en de Sliedrechtstraat afgesloten voor het verkeer. Dat blijft zo. De straat moest nu worden afgesloten voor het verplanten van de bomen en over niet al te lange tijd starten de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Als de nieuwbouw klaar is wordt dit deel van de Burghsluissingel een voetpad. Voor weggebruikers is het duidelijker om nu de straat al voor het verkeer af te sluiten dan om hem tussentijds weer te openen. Weggebruikers worden omgeleid via de Ellewoutsdijkstraat, de Ossenisseweg en de Ooltgensplaatweg.