Politie Drenthe

Maandag

Assen, 16-03-2009

Politie legt rijverbod op

EMMEN De politie heeft zondagmiddag een rijverbod van 24 uur opgelegd aan een 45-jarige automobilist uit Coevorden op de N34 bij Emmen. De politie had een melding gekregen dat de automobilist tegen een verkeersbord was aangereden. Ter plekke troffen agenten een versufte man aan in zijn personenauto. De man verklaarde tegenover de agenten dat hij medicijnen had geslikt. De man werd aangehouden en er werd bloed bij hem afgenomen voor onderzoek. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. De uitslag van het bloedonderzoek is nog niet bekend. (09-018866)

Auto op de kop in berm

HOOGEVEEN Zondagavond is een 39-jarige automobiliste uit Appingedam gewond geraakt tijdens een éénzijdig verkeersongeval op de A28 nabij Hoogeveen. De vrouw reed in de richting van Assen. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze was geschrokken van een andere weggebruiker. Ze was vervolgens van de weg geraakt en over de kop geslagen. De auto kwam in de berm tot stilstand. De vrouw kon zelfstandig uit de auto komen en werd per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen gebracht. Haar auto moest worden afgesleept. (09-018906)

Bekeurd voor te hoge snelheid

EMMEN In de nacht van zondag op maandag is een 23-jarige automobilist uit Emmen op de N381 bekeurd voor zijn snelheid. Agenten zagen dat de automobilist met een hoge snelheid over de N34 reed. De automobilist reed vervolgens de N381 op richting het centrum van Emmen. De man werd aan de kant gezet en kreeg een bekeuring voor zijn te hoge snelheid. Na correctie reed de man 47 kilometer per uur te hard. (09-018920)

Winkeldiefstal

BEILEN De politie heeft zondagmiddag een 27-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden op het station aan de Stationslaan. De man had een droge worst weggenomen uit een videotheek aan de Stationslaan. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (09-018857)

Hennepkwekerij aangetroffen

ZUIDWOLDE De politie heeft zondagmiddag in een schuur aan de Noorderweg een hennepkwekerij aangetroffen. Een energiemaatschappij had een melding gekregen van een stroomstoring. Ter plekke bleek dat er stroom werd afgetapt van een meterkast. De politie werd gebeld en agenten troffen in een schuur een complete hennepkwekerij aan met 1825 planten. De kwekerij zal ontmanteld worden. De politie heeft de zaak in onderzoek. (09-018852)

IJsspeedway rustig verlopen

ASSEN De ijsspeedway in Assen is rustig verlopen. De politie had geen moeite met de aan- en afvoer van de toeschouwers. De politie schreef negen bekeuringen uit voor foutparkeren. De politie spreekt van een rustig evenement, zonder problemen. Opmerkelijk was de zeer snelle afvoer van voertuigen. (09-018876)

Weten waar de politie controleert?

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nl bij controles.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.