Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer (13) opgepakt na joyriding en aanrijding
Publicatiedatum: 17-3-2009 11:44:40

ARNHEM - Een dertienjarige jongen uit Arnhem is maandag 16 maart door de politie in zijn woonplaats opgepakt wegens joyriding. De knaap wordt er ook van verdacht te zijn doorgereden na twee aanrijdingen te hebben veroorzaakt. De politie kwam de jongen op het spoor nadat getuigen het kenteken van de auto, waarin hij reed, te noteren.

Even voor twee uur bleek op het Gelderseplein twee geparkeerde auto's te zijn aangereden waarbij flinke schade was ontstaan. De veroorzaker zou volgens getuigen zijn doorgereden. Aan de hand van het kenteken kwam de politie uit bij de moeder van de dertienjarige jongen en eigenaar van de auto. De vrouw wist echter van niets. Een andere getuige bracht echter uitkomst: hij had de jongen in de auto zien stappen wen wegrijden. Nadat de knaap thuis kwam werd hij aangehouden en over de voorvallen aan de tand gevoeld. De jongen bekende eer stiekem met de auto van zijn moeder vandoor te zijn gegaan en de aanrijdingen te hebben veroorzaakt. Volgens zijn zeggen had hij bij een familielid een beetje afgekeken hoe je een auto moest besturen. De werkelijkheid bleek echter minder eenvoudig. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.
(09-035576)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vader en zoon aangehouden na ruzie in winkel

Publicatiedatum: 17-3-2009 11:44:03

ARNHEM - Een ruzie tussen een Arnhemse winkelier en twee klanten is maandag 16 maart zo uit de hand gelopen dat de politie er aan te pas moest komen. Een 58-jarige Arnhemmer en zijn 22-jarige zoon werden daarbij aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. Beide Arnhemmers kregen ruzie over een aankoop die kennelijk defect was. Daarbij zou de 22-jarige zoon de verkoper hebben geslagen; de vader wordt ervan verdacht een pinapparaat te hebben vernield. Gewaarschuwde agenten troffen beide Arnhemmers nog voor de zaak aan, waarna ze werden aangehouden. De zoon bekende de mishandeling, volgens beiden zou er echter niets vernield zijn. Beide Arnhemmers zijn na verhoor vrijgelaten.
(09-035615)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij geruimd in Arnhemse woning

Publicatiedatum: 17-3-2009 11:43:32

ARNHEM - De politie heeft maandag 16 maart in een woning in de Arnhemse wijk Presikhaaf een hennepkwekerij ontdekt en geruimd. Daarbij zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat informatie was binnengekomen dat de woning gebruikt zou worden voor de hennepteelt. Bij onderzoek werden 400 hennepplanten aangetroffen. De planten en kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke voor het in bedrijf hebben van de hennepkwekerij. (09-035585)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee verdachten aangehouden na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 17-3-2009 11:42:47

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandag 16 maart twee verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstal bij een warenhuis aan het Velperplein. Een 41-jarige Arnhemmer werd even na half vijf in de namiddag door beveiligers in de kraag gevat nadat hij aan de haal zou zijn gegaan met een scheerapparaat. De man werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Later op de avond, omstreeks half negen, werd een zeventienjarige Wageninger betrapt. Hij zou een mobiele telefoon hebben gestolen. Ook de Wageninger bekende. Beide verdachten zijn weer op vrije voeten in afwachting van een beslissing van justitie.
(09-035654 / 035768)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---