Korps Landelijke Politiediensten

Luchtvaartpolitie onderzoekt incident Maastricht

Maastricht, 17-03-2009 o De Dienst Luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt in een onderzoek in naar het buiten de baan raken van een vrachtvliegtuig, type Boeing 747 400, op de luchthaven Maastricht Aachen Airport. Op dinsdag 17 maart 2009 omstreeks 08.00 uur is het toestel vermoedelijk na de landing tijdens het taxiën naast de baan terecht gekomen. Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident.

Het toestel is met het neuswiel ongeveer 15 meter het gras ingereden en staat met de rest van het toestel op de start- en landingsbaan. In verband hiermee is het vliegveld gesloten. Hoe lang de dit gaat duren is nog niet bekend.

Een verhoor van de bemanningsleden van het toestel en een blaastest maken deel uit van het onderzoek. Daarnaast zullen medewerkers van de unit Luchtvaarttoezicht van de Dienst Luchtvaartpolitie van het KLPD de verkeersleider en mogelijke getuigen horen.

Het technische onderzoek en de vastlegging van de sporen met behulp van beeldmateriaal worden vastgelegd in een proces-verbaal. Dit zal ter beschikking worden gesteld van het Openbaar Ministerie in Haarlem, dat belast is met zaken die het luchtverkeer aangaan.

De Koninklijke Marechaussee Limburg Zuid heeft de Luchtvaartpolitie ondersteund bij het verhoor en het vastleggen van de eerste beelden.