SDU uitgevers


16 maart 2009
Binnen TYPO3 werken met Sdu content nu nog eenvoudiger Extensie SduConnect maakt single sign on mogelijk

TYPO3-gemeenten die met VIND3 werken, kunnen met de nieuwe extensie het beheer van de VIND Productencatalogus en VIND E-Formulieren nu integreren in het gemeentelijke TYPO3 CMS. Dit heeft als grote voordeel dat gebruikers niet continu in verschillende systemen hoeven in te loggen. Hiermee wordt werken met Sdu content in een TYPO3 omgeving nog eenvoudiger.

Sdu levert diverse producten om de dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten te verbeteren. Om aan de groeiende behoefte aan opensource te voldoen, maakt Sdu deze content ook beschikbaar via extensies van TYPO3. Gemeenten kunnen met één druk op de knop een VIND E-Loket en VIND E-Formulieren koppelen. Met de nieuwe TYPO3 Single Sign On wordt het ook mogelijk om vanuit de beheeromgeving van TYPO3 in deze content te kunnen werken. De extensie is via de vereniging TYPO3gem beschikbaar gesteld voor gemeenten die met TYPO3 werken en is te downloaden op www.typo3.org.

Over VIND3
VIND3 is de gemeentelijke productencatalogus met meer dan 300 gemeentelijke producten en diensten die op abonnementsbasis worden geleverd aan gemeenten. Meer dan 100 gemeentelijke klanten maken al gebruik van VIND. VIND3 onderscheidt zich doordat het product snel en eenvoudig te implementeren is en werkt binnen ieder Content Management Systeem. Voor TYPO3 is een gratis extensie beschikbaar voor uw VIND3 loket.

Over VIND E-Formulieren
Met VIND E-Formulieren beschikt u direct over ruim 50 veel gebruikte e-formulieren bij uw VIND Loket. U kunt de e-formulieren zelf aanpassen, maar ook nieuwe e-formulieren maken zonder dat u beschikt over programmeerkennis. Uiteraard kunt u koppelen met DigiD, Ogone en uw eigen midoffice of DMS systeem. Ook VIND E-Formulieren kunt u gebruiken in TYPO3.

Over Sdu E-Grant
Sdu E-Grant ontwikkelt oplossingen op het gebied van e-government waarmee overheden hun dienstverlening richting burgers en bedrijven kunnen optimaliseren. Onder haar klanten rekent Sdu E-Grant een groot aantal Rijksoverheidsinstellingen, alle provincies en meer dan 100 gemeenten. Dankzij een innovatieve en klantgerichte werkwijze weet Sdu E-Grant haar leidende positie elke dag te versterken.