Politie Gelderland-Midden

Arnhems trio aangehouden wegens wapenbezit

Publicatiedatum: 17-3-2009 11:46:28

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandag 16 maart drie inwoners van die stad aangehouden wegens verboden wapenbezit. De drie, twee mannen van 42 en 45 jaar en een 44-jarige vrouw zitten vast. Bij doorzoekingen in een viertal woningen in de wijk Klarendal trof de politie meerdere (vuur)wapens aan.

De politie besloot tot het instellen van een onderzoek nadat informatie was binnengekomen dat met name de 42-jarige in het bezit zou zijn van een of meerdere (vuur)wapens. Bij onderzoek in een viertal woningen trof de politie onder meer twee vuurwapens, een nepvuurwapen, een schietbalpen en steekwapens aan. De 42-jarige Arnhemmer werd maandag op straat aangehouden, de twee anderen werden in de loop van de avond thuis aangehouden en worden verdacht van betrokkenheid bij het wapenbezit. De drie zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(09-034207)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers verdacht van diefstal en aangehouden
Publicatiedatum: 17-3-2009 11:45:44

ARNHEM - Twee Arnhemmers van 21 en 30 jaar zijn dinsdagochtend 17 maart door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal. Het duo liep tegen de lamp bij een routinecontrole in de wijk Elderveld.

Het duo trok rond vier uur in de ochtend de aandacht van surveillerende agenten toen ze bij het zien van de politie er kennelijk met hun auto vandoor wilden. De agenten lieten hen stoppen en troffen in de wagen auto-onderdelen en gereedschap aan. Een van hen bleek bovendien een valse naam op te hebben gegeven. De agenten vermoedden dat beiden de velgen hadden gestolen en namen beide mannen mee naar het bureau, waar ze voor nader onderzoek werden ingesloten. In de loop van de ochtend heeft de eigenaar van een bedrijf in de wijk aangifte gedaan van vermissing van auto-onderdelen. Onderzocht wordt of de aangehouden Arnhemmers dat op hun kerfstok hebben. (09-035850)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Jongen (17) aangehouden na oplichting

Publicatiedatum: 17-3-2009 11:58:24

ELST- De politie heeft maandagmiddag 16 maart een 17-jarige jongen uit Arnhem aangehouden in een winkel gelegen aan het Europaplein in Elst. De jongen zou in de winkel een restitutiebon onterecht hebben verkregen en daarmee een aantal goederen hebben willen betalen.

De Arnhemmer zag rond 14.45 uur kans om het magazijn van de winkel binnen te gaan. Daar zou hij het apparaat van de flessenbonnen hebben gemanipuleerd waarbij hij onterecht een restitutiebon ter waarde van 15 euro kreeg. Hiermee wilde de Arnhemmer goederen uit de winkel betalen. De bedrijfsleider betrapte de jongen en heeft hem overgedragen aan de gewaarschuwde agenten. De jongen is in verzekering gesteld. Door de politie zijn de ouders op de hoogte gebracht. Justitie beslist over de straf.
(09-035556)