Gemeente Brummen


De Voorlanden van de Stedendriehoek

(Oorspronkelijke publicatie datum: 17-03-2009)

De Regionale Structuurvisie De Voorlanden van de regio Stedendriehoek maakt samen met de al eerder vastgestelde visie voor het bundelingsgebied (grofweg het gebied binnen de lijn Apeldoorn, Deventer en Zutphen) het ruimtelijk beleid voor de regio compleet. Beide documenten vormen samen de visie op de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van dit gebied. De colleges van deze gemeenten geeft de gelegenheid om een zienswijze over het ontwerp van de Regionale Structuurvisie De Voorlanden kenbaar te maken. Reageren kan tot en met uiterlijk 6 mei 2009.

Deze visie over De Voorlanden richt zich op het versterken en uitbouwen van de kwaliteiten van natuur en landschap, de gevarieerde en hoogwaardige woon- en werkomgeving, de sterke landbouw en het toeristisch profiel van de regio Stedendriehoek. De in de visie voorgestelde programmas en projecten worden meest lokaal ingevuld. Dit past bij de werkwijze van de regio: lokaal moet worden aangepakt wat lokaal kan. Regionale samenwerking is nodig bij zaken die grensoverschrijdend zijn of een regionaal belang hebben, zoals de ontwikkelingen in het landschap, natuur en watersysteem, de netwerken van auto, fiets en openbaar vervoer, de leefbaarheid en de verzorgingsstructuur.

Meer informatie over 'De Voorlanden en de wijze van inspraak'
- Publicatie ter vissielegging RSV De Voorlanden
- Publieksfolder RSV De Voorlanden

- De website www.regiostedendriehoek.nl

Ook ter visielegging Aanvulling RSV-Bundelingsgebied De Regionale Structuurvisie De Voorlanden werkt op een aantal onderdelen ook door in de RSV van het Bundelingsgebied. Daarvoor is een aparte aanvulling gemaakt. Deze aanvulling ligt gelijk met het ontwerp RSV De Voorlanden ter visie. Ook op deze aanvulling zijn zienswijzen mogelijk.