Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt gewapende overval op supermarkt Blerick


Datum: 17-03-2009
Tijd bericht: 11:23
Plaats: Blerick
Twee gewapende mannen hebben dinsdagmorgen net na 10 uur een supermarkt aan de Burgemeester Coenegrachtstraat in Blerick overvallen. De twee mannen kwamen de supermarkt binnen net nadat een geldloper het bedrijf inliep om geld op te halen. De geldloper zat samen met de bedrijfsleider in het kantoortje van het bedrijf en ze werden op dat moment verrast door het tweetal.

Een van de twee mannen probeerde met een hamer de ruit van het kantoor in te slaan en de andere, gewapende man, bedreigde de aanwezigen. Met een nog onbekend geldbedrag is het tweetal na de overval op een blauwe scooter gevlucht richting Alberickstraat. Bij het naar buiten gaan sloeg de man met de hamer een ruit van de winkel in. Later op de ochtend is de scooter teruggevonden op de Nieuwekampstraat in Blerick. De twee overvallers zijn vermoedelijk overgestapt in een mintgroene VW passat.

De politie is direct gestart met een technisch onderzoek en een uitgebreid buurtonderzoek. De politie komt graag in contact met getuigen van deze overval. Mensen met informatie kunnen bellen met telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.