Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Epe- Inbraak en twee pogingen in kledingzaken             |

In een kledingwinkel aan de Sternpassage in Epe is ingebroken. Er is een geldbedrag uit een kluis ontvreemd.


De inbraak is gepleegd tussen zaterdagmiddag 14 maart 18:00 uur en maandagochtend 16 maart. De dader(s) hebben de toegangsdeur geforceerd en vervolgens hebben zij de winkel doorzocht. Een kluis is opengebroken en hieruit is een geldbedrag ontvreemd.
In twee andere kledingwinkels, één aan de Sternpassage en één aan de Hoofdstraat in Epe is ook geprobeerd om in te breken. De politie onderzoekt de inbraak en de pogingen daartoe.
Getuigen die in het weekeinde verdachte situaties hebben gezien of andere informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

|     |Ermelo - man aangehouden voor vernielingen                |

Op een recreatiepark aan de Drieerweg in Ermelo is maandagavond 16 maart een 30-jarige man uit Lelystad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd aan een recreatiewoning.


Bij de politie kwam rond 20.50 uur de melding binnen dat een tweetal mannen bij één van de huisjes op het park vernielingen pleegden, waarbij twee ramen van het huisje werden ingeslagen.


Een man en vrouw die in het betreffende huisje logeerden waren angstig geworden en trokken zich terug in de slaapkamer. Ze zijn niet gewond. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de 30-jarige man aan. Hij voldeed aan het signalement waarna hij is aangehouden en voor nader verhoor werd ingesloten.

|     |Harderwijk - winkeldief aangehouden                       |

Een 28-jarige man uit Ermelo is maandagmiddag 16 maart rond 16:45 uur aangehouden in een bouwmarkt aan de Deventerweg in Harderwijk. Hij werd door het winkelpersoneel betrapt op winkeldiefstal.


De man had enkele spullen in zijn zak gestopt en wilde de winkel verlaten zonder te betalen. Winkelpersoneel hield hem tegen en belde de politie. Ter plaatse gekomen agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau voor nader verhoor. Na het verhoor is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Heerde - Vier verdachten opgepakt voor zakkenrollen       |

Maandagmiddag 16 maart zijn in het centrum Heerde twee mannen en twee vrouwen, afkomstig uit Roemenië, aangehouden op verdenking van zakkenrollen.


Bij een supermarkt aan de Brandstraat in Heerde werden de vier omstreeks 15.15 uur betrapt bij een poging zakkenrollen. Alert winkelpersoneel sloeg onmiddellijk alarm en hielden tot de komst van de politie, onder meer de wacht bij de geparkeerde personenauto van het viertal dat was voorzien van een buitenlands kenteken. De vier verdachten vluchtten verschillende kanten uit. De gewaarschuwde politie zette alle beschikbare geüniformeerde en in burger geklede politiemensen in en slaagde er in om het viertal op verschillende plaatsen in het dorp te traceren en aan te houden.
De vier verdachten, twee mannen van 27 en 24 jaar, en twee vrouwen, beide 23 jaar oud, werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Ze zitten thans nog in hechtenis. De politie heeft aanwijzingen, dat de verdachten mogelijk dezelfde maandagmiddag betrokken zijn geweest bij zakkenrollerij in supermarkten in Ermelo en Wezep. Ook deze feiten worden in dit onderzoek betrokken.

|     |Vaassen - diefstal van terrein van supermarkt             |

Van het terrein van een supermarkt in de Torenstraat in Vaassen zijn meerdere verpakkingen met frisdrank en bier gestolen.


De verpakkingen werden weggenomen van een omheinde binnenplaats bij de supermarkt. Waarschijnlijk hebben de daders het terrein bereikt via een afdak. De frisdrank en het bier werden weggenomen tussen zaterdag 14 maart 18:15 uur en maandagochtend 16 maart.


De politie onderzoekt de diefstal.

|     |Wezep - automobilist verdacht van opzettelijke aanrijding |

Een 42-jarige automobilist uit Doornspijk is maandagmiddag 16 maart aangehouden. Hij wordt er van verdacht een aanrijding te hebben veroorzaakt op de A28 ter hoogte van Wezep.


Rond 17:20 uur vond de aanrijding plaats tussen de 42-jarige automobilist en een 49-jarige automobilist uit Oosterwolde. Aanvankelijk reden de auto's, vanuit Zwolle richting Wezep, achterelkaar op de linkerrijstrook, waarbij de man uit Doornspijk de bestuurder uit Oosterwolde wilde inhalen. Kort daarna raakten de auto's van beide automobilisten elkaar toen ze naast elkaar reden.


Op grond van verschillende verklaringen van getuigen is de 42-jarige automobilist aangehouden op verdenking van het veroorzaken van de aanrijding, vernieling en poging tot zware mishandeling. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. EINDE BERICHTEN
-----------------------

(





(



---- --