Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Nieuw bestuurslid Geesteswetenschappen

17 maart 2009

Het Algemeen Bestuur van NWO heeft per 1 februari 2009 prof. dr. A.J.A.C.M. (Anne-Marie) Korte benoemd tot lid van het Gebiedsbestuur Geesteswetenschappen. Anne-Marie Korte is universitair hoofddocent Systematische Theologie aan de Universiteit van Tilburg en bijzonder hoogleraar Vrouwenstudies Theologie aan de Universiteit Utrecht.

Korte is gespecialiseerd in genderstudies op het gebied van theologie en religiestudies. Ze heeft veel gepubliceerd over theologische antropologie en over de rol van religie in processen van emancipatie. Op dit terrein heeft zij een serie onderzoeksprojecten geleid en veel gemeenschappelijke publicaties tot stand gebracht, onder meer in het kader van de Nederlandse Onderzoekschool voor Theologie en Religiewetenschap (Noster).

In 2008 werd zij in een enquête in Dagblad Trouw verkozen tot vrouwelijke 'toptheoloog' van Nederland. Momenteel doet zij onderzoek naar moderne wonderverhalen en naar genderaspecten van blasfemie en heiligschennis. Ze was lid van verschillende Investeringen NWO-groot commissies en maakt deel uit van de NWO-programmacommissie The Future of the Religious Past.
laatst gewijzigd op 17 maart 2009