ABVAKABO FNV

HWW Zorg en Thuiszorg Groningen nemen activiteiten failliete Meavita over

Curatoren van het Maevita faillissement hebben een overeenkomst gesloten met HWW Zorg (Haagse Wijk- en Woonzorg) en Thuiszorg Groningen. HWV neemt de activiteiten en het personeel in Den Haag over, Thuiszorg Groningen alleen de taken. De medewerkers is aangeboden per direct in dienst te treden van de nieuwe organisaties. Cliënten zijn ervan verzekerd dat zij de zorg of huishoudelijke hulp blijven ontvangen. Zo schrijft staatssecretaris Bussemaker aan de Tweede Kamer.

Het personeel behoudt bij Meavita het opgebouwde salaris, cao en diensttijd (anciënniteit) die bepalend is voor een eventuele wachtgeldregeling. Medewerkers die hun baan kwijtraken, kunnen gebruikmaken van het Mobiliteitscentrum Thuiszorg.

Thuiszorgorganisatie Maevita werd op 9 maart 2009 failliet verklaard door de rechter. Het faillissement is niet onverwacht. Eerder vroeg Meavita surseance van betaling aan. Bij het zorgconcern, dat is ontstaan door een aantal fusies werken ongeveer 20.000 werknemers in de thuiszorg, verpleging, verzorging, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijk werk.