Stadsdeel Amsterdam-Noord

Combinatiefunctionarissen in Noord aan de slag

Op maandag 9 maart tekenden sportverenigingen, scholen en het stadsdeel de Plannen van Aanpak van 6 combinatiefuncties waarmee Amsterdam-Noord aan de slag gaat.

Toptrainers als Rolf Schulte van handbalvereniging VOC en Laki Lagner van basketbalvereniging Probuild Lions die combinatiefunctionaris zijn vormen de verbinding tussen scholen en sportverenigingen en stimuleren kinderen om meer te sporten.

Portefeuillehouder Chris de Wild Propitius: "Geweldig dat we nu al 6 combinatiefunctionarissen in Noord hebben die een grote impuls geven aan de sportstimulering van de kinderen in Noord". Sportverenigingen, scholen en het stadsdeel werken nauw samen en hebben met deze plannen een goed middel om kinderen aan het sporten te krijgen. In Amsterdam-Noord zijn er nu combinatiefunctionarissen voor voetbal, handbal, basketbal, kickboksen en bij het Ronald Mc Donald Centre Only Friends. De 2 combinatiefunctionarissen voor Ronald Mc Donald Centre Only Friends worden in heel Amsterdam ingezet om kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking meer te laten bewegen.

Er worden nu voor de volgende 4 combinatiefuncties, dans, voetbal, hockey en handbal Plannen van Aanpak gemaakt en functionarissen gezocht die voor de zomer aan de slag gaan in Noord.

Amsterdam-Noord loopt hiermee voorop binnen Amsterdam en is blij met de samenwerking tussen DMO, scholen, sportverenigingen en stadsdeel.

combinatiefunctionarissen in Noord