Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

De Bijlmermeer krijgt meer kleur

17 maart 2009
Op dinsdag 17 en woensdag 18 maart - de nationale Boomplantdag - wordt er opnieuw meer groen en kleur in de Bijlmermeer geplant. Samen met schookinderen planten portefeuillehouders Els Verdonk (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Emile Jaensch (Beheer en Milieu) wilde peer, krent, kornoelje, elzen, berken, liguster, lavendelstruiken en een iep.

Planten op eilanden Gooise Kant Oost 17 maart
Vanaf februari 2008 wordt er hard gewerkt aan de herinrichting van het Bijlmerpark en de taluds aan beide zijden van de Gooiseweg. Aan de kant van de Gooise Kant Oost kan het bouwen starten. De eilanden in het water tussen de Gooiseweg en het Henriette Roland Holsthuis en Kelbergen worden aangeplant. Els Verdonk gaat met hulp van kinderen van de As-Soeffahschool aan het werk.

Bloesem in de Bijlmer en Boomplantdag 18 maart
Afgelopen winter zijn voor het project 'BIoesem in de Bijlmer' op diverse locaties ongeveer 90 bomen en grote heesters aangeplant die in het voorjaar en zomer de Bijlmermeer extra kleur geven. Om het project af te sluiten wordt in de Clara Zetkinstraat in Geinwijk de Pyrus (wilde peer) in boombakken aangeplant. Het voorjaar in de Bijlmermeer belooft een kleurrijk schouwspel te worden.

Langs het Gulden Kruispad komt een iep te staan. De iep is door Wethouder Groen Marijke Vos aan Zuidoost geschonken. In heel Amsterdam staan ongeveer 75.000 iepen.
Daarna gaat het gezelschap naar het Puttersplantsoen om lavendel te planten. In het totaal worden er 5.000 lavendelplanten geplant.

Zuidoost nog steeds groenste stadsdeel
Zuidoost is en blijft het groenste stadsdeel van Amsterdam. Binnen de ring A10 is maximaal 45 m2 groen per huishouden beschikbaar, terwijl dit in Zuidoost meer dan 120 m2 is. De groene omgeving is voor veel mensen dan ook een reden zich in Zuidoost te vestigen. Elk jaar wordt veel geïnvesteerd in het groen.
Een indicatie: er zijn en worden tussen november 2008 en mei 2009 45.000 bloembollen geplant en 3.000 winterviolen, die in het voor- en najaar bloeien. Daarnaast werden ruim 190.000 heesters, 23.000 haagplantsoen en 1800 bomen aangeplant . De vernieuwing van het Bijlmerpark verloopt voorspoedig en wordt in 2011 wordt afgerond. Een rondje door het Bijlmerpark kent straks uiteenlopende sferen met een natuurpark, een deel met sport en spel, een Bijlmerbomentuin, een recreatieweide, uitkijkheuvels en diverse waterpartijen.
---