KNWV

ISAF WJK selectie gewijzigd

Topzeilen dinsdag 17 maart 2009

Selectie ISAF WJK 2009 tijdens de Dutch Youth Regatta ingekort van 4 naar 3 dagen (minimum van 5 wedstrijden). Kandidaten kunnen zich nog aanmelden voor 1 april.

In overleg met de betrokken klassenorganisaties is de selectie voor het ISAF Jeugd WK iets aangepast. Om een groot aantal kandidaten te helpen ook hun examens goed af te kunnen ronden op school is de selectie voor het ISAF WJK ingekort van 4 dagen naar de eerste 3 dagen tijdens de Dutch Youth Regatta, 21 t/m 24 mei 2009. Hiermee geven deze kandidaten toch kans deel te nemen aan de selectie en eventueel de Dutch Youth Regatta eerder te verlaten om de laatste voorbereidingen voor het examen te doen.

Minimum van 5 wedstrijden
Het Watersportverbond heeft wel een voorwaarde van een minimun van 5 gezeilde wedstrijden ingesteld voor alle disciplines. Wanneer in een discipline na 3 dagen Dutch Youth Regatta nog geen 5 wedstrijden zijn voltooid, dan zal de afsluitende dag in zijn geheel meetellen in de selectie voor het ISAF Jeugd WK.
Met deze oplossing kan de selectie voor alle disciplines nog steeds tegelijkertijd plaatsvinden tijdens het grootste jeugdevenement van Nederland, de Dutch Youth Regatta. Bovendien blijft de selectie voor dit klassenoverstijgende evenement voor alle Nederlandse jeugdzeilers bereikbaar, zonder daarbij selectie mogelijkheden in andere klassen te hoeven missen.

Deadline kandidaten 1 april
Mocht je nog deel willen nemen aan de selectie voor het ISAF WJk in de Laser Radial (jongens en meisjes), 420 (jongens en meisjes), Hobie 16 met spi (Open) of BIC Techno (jongens) stel je dan voor 1 april kandidaat bij het Watersportverbond. Meer informatie over het ISAF WJK is te vinden op de pagina's van het Watersportverbond Talentplan.