Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV Vlees en vis (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 17 maart 2009


------

CNV Vlees en vis wil op korte termijn overleg met Katwijks visverwerker

Koninklijke Ouwehand heeft last van duur krediet

Visverwerker Koninklijke Ouwehand in Katwijk heeft last van duur krediet. Voor de beroemde en ruim 100-jarige haring- en makreelverwerker is surseance van betaling aangevraagd. De werkgelegenheid van circa 180 mensen is in het geding. Vakbond CNV Vlees en vis wil op korte termijn met de Ouwehand-directie bespreken of faillissement te voorkomen valt en langs welke weg.

Bestuurder Nico Bogaard van CNV Vlees en vis is niet geheel verrast door de ontwikkelingen in Katwijk: "Het ging al jarenlang niet geweldig met Ouwehand. Maar ik hoop dat de bewindvoerder er in slaagt om de geldstroom op gang te houden. Per slot van rekening liggen de pakhuizen nog vol. En er wordt nog steeds verwerkte vis verkocht."

Volgens Bogaard moet de directie haast maken met het overleg. "Dit moet niet al te lang op z'n beloop worden gelaten. Dan mis je de boot en verdwijnt er veel werkgelegenheid. En een inmiddels beroemd bedrijf.

Maar dan moet het roer wel om. Ouwehand kan van het maatjesseizoen niet langer leven. De onderneming leidt al geruime tijd een marginaal bestaan met slechts een opleving als de Hollandse Nieuwe wordt aangeland. Nu moet er een ruimere koers worden gevaren. Wij willen als vakbond de onderneming graag helpen in het uitzetten van die koers. Per slot, onze leden verwachten dat ook van ons. Maar dan moet de directie wel openheid van zaken geven.

Voor wat betreft onze leden: ik verwacht een behoorlijk bezoekersaantal op ons spreekuur, aanstaande donderdag in gebouw Het Anker, Voorstraat 74 in Katwijk. Aanvang: 19.00 uur."