Gemeente Voorschoten

Tentoonstelling strijkt neer in Voorschoten

De Wereld Express Tentoonstelling strijkt neer in Voorschoten

wereldexpress Bezoek de Wereld Express Tentoonstelling in voorschoten en beleef een werelddag: een rondreis langs verschillende thema's waar kinderen over de hele wereld in hun dagelijks leven mee te maken hebben. `Ik zou iedereen aanraden een bezoek te brengen aan de Wereld Express Tentoonstelling, het is leerzaam en nuttig', aldus Burgemeeste Jeroen Staatsen die afgelopen zondag de tentoonstelling opende.

Milleniumdoelstellingen
De Wereld Extress Tentoonstelling is een twaalf meter lange trailer en wil jongeren bewust maken van het belang van de Milleniumsdoelstellingen. De trailer toert al een paar jaar langs scholen in Nederland met veel positieve reacties. Kinderen touren langs een spellencircuit over arm en rijk, over eerlijke handel en over hulp, over het eten van insecten en het snoepen van bijen in chocola. In de week van 16 tot en met 20 maart gaan 460 kinderen van de basisscholen, groep 7 en 8, de tentoonstelling bezoeken.

Juist nu!
Juist nu hebben ontwikkelingslanden alle mogelijke hulp nodig. `Door de economische crisis komt de roep om te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking naar boven. Maar dat is een slechte ontwikkeling', aldus burgemeester Staatsen. `In tijden van crisis vallen de hardste klappen bij de armste mensen in de wereld. Ook al gaat het in Nederland economisch slecht, in ontwikkelingslanden hebben mensen relatief nog veel meer last van de economische crisis'. Kortom kinderen in de Derde Wereld hebben alle steun nodig en die krijgen ze als de milleniumdoelstellingen worden gerealiseerd. Dit zijn doelstellingen die Nederland in internationaal verband heeft afgesproken, zoals het halveren van armoede en honger in de wereld. 'Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen betrokken zijn bij de milleniumdoelstellingen. De tentoonstelling van Wereld Express helpt hierbij', vervolgt de burgemeester.

Waar en Wanneer?
Op woensdagmiddag 17 maart is de tentoonstelling geopend van 13.30 tot 15.30 uur voor alle inwoners van Voorschoten.De Wereld Express staat geparkeerd op het parkeerterrein aan de Koninlijke Marinelaan, t.o. het MOC-gebouw.

* 17 maart 2009