Gemeente Almelo

Gemeente onderzoekt woonwensen

17 maart 2009 - De Gemeente Almelo onderzoekt de woonwensen van haar inwoners. Hiervoor sluit de gemeente aan bij een groot woonwensenonderzoek van het ministerie van VROM en het CBS. Het onderzoek is in volle gang en loopt tot mei 2009. Ongeveer 2200 Almeloërs worden uitgenodigd voor de enquête.

Om de woonwensen van de bewoners in Almelo in beeld te krijgen worden interviews afgenomen. De gemeente heeft besloten naast het landelijk onderzoek extra interviews uit te zetten. Het onderzoek wordt gebruikt om inzicht te krijgen in hoe tevreden inwoners van Almelo wonen en hoe ze wensen te wonen.

Het WoonOnderzoek Nederland wordt met enige regelmaat gehouden en geeft inzicht in de manier waarop mensen wonen, hoe zij hun woning en woonomgeving beleven en waarderen en wat hun woonwensen zijn. Het ministerie, maar ook gemeenten en woningcorporaties gebruiken de informatie uit het onderzoek om hun activiteiten gericht in te zetten voor een aantrekkelijk woningaanbod, voor een prettige leefomgeving en een goed niveau van voorzieningen.

Wonen appartementen binnenstad

Het woonwensenonderzoek bestaat uit interviews die thuis, telefonisch of via internet worden afgenomen. Het interview bevat vragen over de kenmerken van de huidige en gewenste woonsituatie van bewoners en de waardering voor deze kenmerken. Daarnaast omvat het onderzoek ook een aantal vragen over werk, vrijetijdsbesteding en de behoefte aan zorg en hulp bij het wonen.

Het onderzoek staat of valt met de bereidheid van de inwoners van de gemeente om mee te werken aan een interview. Via een willekeurige selectie uit het bevolkingsregister worden ongeveer 2.200 inwoners in de gemeente Almelo benaderd. Deze personen krijgen vanaf medio december een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. Het onderzoek loopt tot 1 mei 2009. De Gemeente Almelo hoopt op een grote bereidheid om mee te werken aan het onderzoek. Indien u vragen heeft over het onderzoek, kunt u contact opnemen met Onderzoek en Statistiek van de gemeente, telefoonnummer 0546-541518 .