Gemeente Schouwen-Duiveland


gemeentehuis

Verhuizing MEE zeeland naar gemeentehuis

Publicatiedatum: 17 maart 2009
Datum laatst gewijzigd: 17 maart 2009

Persbericht

Datum

17 maart 2009

Informatie

L. Verzijl, 0111 452 297 A. Luteijn 0118 432 000

SERVICEPUNT MEE ZEELAND VERHUIST NAAR HET GEMEENTEHUIS IN ZIERIKZEE

MEE Zeeland en de gemeente gaan nauwer samenwerken. Daarvoor verhuizen de medewerkers van het MEE-servicepunt in de Grevelingenstraat naar het gemeentehuis, Laan van St. Hilaire in Zierikzee. Vanaf donderdag 2 april zijn MEE-medewerkers iedere donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur te vinden in de hal van het gemeentehuis.

Deze verhuizing van MEE-Zeeland naar het gemeentehuis biedt mogelijkheden voor gemeente én voor MEE-Zeeland om de dienstverlening richting cliënt te verbeteren door het geven van informatie en adviezen. MEE werkt voor alle mensen met een beperking (lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, visuele beperking, auditieve beperking, chronische ziekte en mensen met autisme) en voor hun partners, ouders en/of verzorgers, familie/kennissen en medewerkers van andere organisaties.

Mensen kunnen terecht met vragen over jeugd en gezin, wonen en samenleven, regelgeving en geldzaken, vrije tijd en sport, vrienden en relaties, leren en werken.

MEE kan helpen bij het invullen van formulieren, het begeleiden naar verschillende instanties, het verrichten van onderzoek naar de mogelijkheden en beperkingen van cliënten, enzovoort. Ook kan MEE-Zeeland zorgen voor kortdurende ondersteuning. De organisatie is onafhankelijk

adviseert onder meer over veranderingen in de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ), Persoonsgebonden budget en de effecten voor mensen met beperkingen, biedt in de regio cursussen en vriendenkringen en helpt bij het realiseren van nieuwe kleinschalige wooninitiatieven.

De verhuizing van het servicepunt is het gevolg van een afspraak van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten uit 2007. Hierin is de verplichting opgenomen dat MEE en de gemeenten bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning gaan samenwerken. In het bijzonder gaat het om het geven van informatie, advies en cliëntondersteuning. Dit is één van de prestatievelden van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Hoe die samenwerking vormt krijgt, mogen gemeenten zelf invullen.

Wie informatie of advies wil van MEE-Zeeland kan met ingang van 2 april iedere donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur terecht bij het Zorgloket. Telefonisch is MEE Zeeland op werkdagen bereikbaar via 0113 22 50 00. Zie ook de website: http://www.meezeeland.nl/


1 /1