Gemeente Halderberge


Asielzoekerscentrum Hoeven vanaf vandaag open (12 maart 2009)

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) opent vandaag de asielopvanglocatie in Hoeven. Voor het weekend nemen 40 asielzoekers hun intrek, na het weekend wordt het aantal asielzoekers opgehoogd tot 120. Dit is het maximum aantal bewoners dat op de locatie De Olmen kan worden gehuisvest.

Het COA is een huurovereenkomst aangegaan voor de vestiging van een asielopvanglocatie aan de Bovenstraat 98 in Hoeven. Het college van B en W van Halderberge heeft met een voorgenomen besluit aangegeven mee te willen werken aan de vestiging van de opvanglocatie. Hierna heeft het college op 16 december een informatieavond voor omwonenden gehouden, waarna zij een definitief besluit heeft genomen.

De asielopvanglocatie aan de Bovenstraat is een locatie waar het oriëntatie- en inburgeringsprogramma wordt aangeboden. Dit betekent dat er asielzoekers worden opgevangen die al een positieve beschikking op hun asielaanvraag hebben ontvangen. Asielzoekers die gehuisvest zijn in Hoeven zullen qua onderwijs en medische zorg aansluiten bij de bestaande voorzieningen in de gemeente.

Het COA huurt de locatie aan de Bovenstraat het gebouw 'Olmen IV' van het groepsaccommodatiepark aldaar voor een periode van drie jaar. Het COA laat de locatie functioneren als een regulier asielzoekerscentrum, wat betekent dat er COA-personeel en beveiliging op de locatie aanwezig is.
Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 13/03/2009