Politie Zaanstreek-waterland

Nog meer inbraken in Waterland

Waterland, 16-03-2009 o In Purmerend en omgeving zijn het afgelopen weekend veertien (pogingen tot) woninginbraken gepleegd. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving dat er zeven (pogingen tot) tot woninginbraken waren geweest.

Onder andere is er ingebroken in een huis aan het Achelpad, in de Kabajastraat, de Spaarnestraat en aan Drontermeer in Purmerend. Inbrekers hebben in een woning aan de Kanaaldijk in Watergang de boel overhoop gehaald. Zaterdagavond zijn drie inbrekers in een woning aan de Aletta Jacobsstraat in Purmerend op heterdaad betrapt door de bewoners. Het drietal maakte zich meteen uit de voeten en is nog niet gevonden. Een tas met gestolen spullen uit de woning werd verderop teruggevonden. De politie heeft sporenonderzoek verricht. Dat deed de afdeling forensische opsporing ook na een woninginbraak aan Elger in Monnickendam, zaterdagavond. Een oplettende buurman zag een verdacht persoon rondlopen bij de woning waar, zo bleek achteraf, was ingebroken. Hij belde de eigenaar van de woning die prompt 112 belde. Twee dure elektrische apparaten stonden nog buiten, klaar om ingeladen te worden, maar de dader vluchtte snel weg.
De agenten zijn maandag 16 maart bezig geweest met een buurtonderzoek. Hieruit is gebleken dat veel buurtbewoners wel iets hebben gehoord maar de politie niet hebben gebeld. Daarom vraagt de politie ook nu weer, mocht u iets horen of getuige zijn (geweest) van een woninginbraak, belt u dan de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.