Rechtbank Roermond


Drie mannen veroordeeld voor serie diefstallen in Noord-Limburg

Roermond, 17 maart 2008 - Drie verdachten, een 22-jarige man en een 24-jarige man, beiden uit Venray, en een 23-jarige inwoner van Nijmegen zijn vandaag door de meervoudige kamer van de rechtbank Roermond veroordeeld voor het plegen van een serie diefstallen uit woningen en van auto's in Noord-Limburg. Die diefstallen pleegden zij samen in wisselende samenstelling of alleen.

De 22-jarige kreeg een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar opgelegd. De rechtbank acht bewezen dat hij in de periode tussen 4 september 2008 en 17 oktober 2008 10 diefstallen heeft gepleegd. Uit het politieonderzoek is gebleken dat verdachte naast de bewezen verklaarde strafbare feiten ook nog bij vele andere diefstallen, al dan niet gekwalificeerd, betrokken is geweest. De rechtbank heeft bij de bepaling van de straf rekening gehouden met deze feiten.

De 24-jarige kreeg voor het plegen van 11 diefstallen tussen 12 augustus 2008 en 9 november 2008 een gevangenisstraf van 4 jaar. Als hij zich binnen de proeftijd van 2 jaar niet schuldig maakt aan een strafbaar feit en zich tevens houdt aan de aan hem opgelegde bijzondere voorwaarde om de aanwijzingen en voorschriften van Reclassering Nederland na te komen, wordt 1 jaar van de 4 jaren gevangenisstraf niet tenuitvoergelegd. Met de bepaling van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat verdachte ook nog bij vele andere diefstallen, al dan niet gekwalificeerd, betrokken is geweest.

De rechtbank acht bewezen dat de Nijmegenaar 8 diefstallen heeft gepleegd tussen 29 februari 2008 en 13 juni 2008. Hij is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden. Ook heeft de rechtbank bij het oordeel rekening gehouden met zijn betrokkenheid bij 7 andere diefstallen.

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 17 maart 2009 Naar boven