Gemeente Winschoten


150 extra parkeerplaatsen Zuidpool Winschoten

Aan de Zuidpool in Winschoten worden 150 betaalde parkeerplaatsen ingericht. De Zuidpool is het binnenstedelijk herstructureringsgebied gelegen tussen de Venne, de Vissersdijk, het Rond en de Poortstraat. De parkeerplaatsen zullen de extra parkeerdruk op zaterdagen opvangen. Ook zijn ze van belang om de periode van nieuwbouw van het cultuurhuis te overbruggen en is de extra parkeercapaciteit gewenst om de herstructurering van het Zuidpoolgebied mogelijk te maken Onlangs is in het gebied Zuidpool de voormalige drukkerij van de Winschoter Courant gesloopt. Binnenkort start de sloop van de panden van de voormalige Handyshop en de kapsalon aan de Vissersdijk. Op de vrijgekomen ruimte worden de 150 betaalde parkeerplaatsen ingericht.

In de periode van de bouw van het nieuwe cultuurhuis zullen de parkeerplaatsen achter de Klinker verdwijnen. Klanten van de kop Moushörn, bezoekers en personeel van het ziekenhuis wordt middels deze extra parkeerplaatsen een alternatief geboden.

Het is de bedoeling dat de parkeerplaatsen in het tweede kwartaal van 2009 gerealiseerd gaan worden. Omwonenden zullen binnenkort nader geïnformeerd worden.

De parkeerplaatsen achter de Klinker zijn tot oktober dit jaar nog beschikbaar.