Gemeente Winschoten


Parkeerverbod grote voertuigen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winschoten heeft op 17 maart 2009 besloten om de huidige parkeerverbodzone voor grote voertuigen uit te breiden met de bedrijventerreinen Reiderland, Rensel en Hoogebrug. Dit met uitzondering van een parkeerterrein Reiderland en een parkeerterrein Rensel. Het verbod geldt niet van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur. In de Algemene Plaatselijke Verordening Winschoten 2008 is opgenomen dat parkeren van grote voertuigen (langer dan zes meter of hoger dan 2.4 meter) verboden is op door het college van burgemeester en wethouders aangewezen plaatsen. Op de bedrijventerreinen wordt echter steeds meer geparkeerd door grote voertuigen, met of zonder oplegger, en de gemeente wordt steeds meer geconfronteerd met klachten hierover. Deze klachten richten zich vooral op het belemmeren van uitzicht, aantasting van het uiterlijk aanzien van de omgeving, onveiligheid door onverlichte voertuigen en schade aan weg en trottoir.

Zoals gemeld mogen grote voertuigen wel parkeren op een specifiek parkeerterrein in Reiderland en Rensel. Deze terreinen zijn ingericht zoals afgesproken is met de brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland.

De gemeente Winschoten staat open voor suggesties over dit onderwerp. Daarom wordt het concept-aanwijzingsbesluit eerst ter visie gelegd. Hiertegen kan men zienswijzen indienen. Ingediende zienswijzen kunnen leiden tot aanpassing van het definitieve aanwijzingsbesluit. Tegen dit aanwijzingsbesluit kan vervolgens alsnog bezwaar worden gemaakt.