Politie Zuid-Holland-Zuid

17/03 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 17-03-2009

SCHENNISPLEGER SCHRIKT FIETSERS OP

PAPENDRECHT De politie heeft maandagochtend 16 maart een 25-jarige inwoner van Den Haag aangehouden voor openbare schennis. De man haalde maandagochtend op de Zernikelaan onder het viaduct van de N3 zijn geslachtsdeel uit zijn broek en toonde deze aan voorbijrijdende fietsers. Één vrouw belde de politie waarna zij aangifte deed. De politie kon de verdachte even later aanhouden. Hij verbleef in de auto van zijn werkgever aan de JR Thorbeckesingel. De politie sluit niet uit dat meerdere fietsers het slachtoffer zijn geworden van deze schennispleger. Zij vraagt hen contact op te nemen met de politie op het algemene nummer 0900-8844. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

TWEE WINKELDIEVEGGES LOPEN TEGEN DE LAMP

GORINCHEM Twee winkeldievegges zijn maandagmiddag 16 maart tegen de lamp gelopen toen zij een winkeldiefstal hadden gepleegd bij een groot warenhuis. Het tweetal had voor 200 Euro aan goederen gestolen en was door een beveiligingsmedewerker in de kraag gegrepen. Één van de verdachte, een 28-jarige inwoonster van Gorinchem, raakte helemaal overstuur toen zij werd aangehouden en was niet te kalmeren. De ambulance moest er aan te pas komen om de vrouw weer wat rustiger te krijgen. De andere verdachte, een 35-jarige inwoonster van Gorinchem kon wel een verklaring afleggen. Tegen hen zal proces-verbaal opgemaakt worden.

PARKEERRUZIE LEIDT TOT MISHANDELING

GORINCHEM Een parkeerruzie is maandagmiddag 16 maart uitgelopen op een mishandeling. Een 44-jarige inwoner van Ijsselstein stond naar zijn zeggen al enige tijd te wachten op een parkeerplek op het parkeerterrein aan de Wijnkoperstraat. Het 47-jarige slachtoffer zag eveneens een leeggekomen parkeerplek en parkeerde daar haar auto in. De 44-jarige verdachte was het hier echter niet mee eens waarna beiden uitstapte. Nadat de ruzie zodanig hoog was opgelopen sloeg de verdachte de vrouw in het gezicht. Zij heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE

ALBLASSERDAM De politie heeft maandag 16 maart een verkeerscontrole gehouden op de Helling. Bij deze verkeerscontrole werd vooral gekeken naar de algemene staat van de voertuigen en overige verkeersovertredingen. Int totaal 109 voertuigen zijn onder gecontroleerd waarbij er 53 bekeuringen zijn uitgeschreven. 5 keer werd het kentekenbewijs ingevorderd van bromfietsen die veel te hard konden rijden.

WINKELVERBOD NA WINKELDIEFSTAL

ALBLASSERDAM Twee Dortenaren hebben dinsdagochtend 17 maart een winkelverbod gekregen van een winkel aan de Kelvinring. Een 21-jarige verdachte had daar goederen meegenomen zonder deze eerst te betalen. Zijn 57-jarige schoonvader was erbij en keek ernaar. De 21-jarige verdachte heeft van justitie een boete gekregen van 250 Euro.