Politie Zuid-Holland-Zuid

17/03 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 17-03-2009

AANGEHOUDEN JONGENS IN VRIJHEID GESTELD

DORDRECHT - De vijf jongens van 10, 11, 12 en 14 jaar uit Dordrecht die op 15 maart zijn aangehouden op verdenking van het bekrassen van 17 geparkeerde autos op de Korte Scheidingsweg, zijn diezelfde dag na verhoor in vrijheid gesteld. Daarmee is het onderzoek naar de vernieling niet stopgezet. Onder meer zal op korte termijn een nog buurtonderzoek gehouden worden.
De politie heeft op 16 maart in totaal elf aangiften binnengekregen, terwijl zeker 17 auto bekrast waren. De politie vraagt gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen. Ook getuigen die de politie kunnen helpen in het onderzoek, worden gevraagd zich te melden. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de buurtagent van de Korte Scheidingsweg.

120 EURO BOETE VOOR BEZIT SOFTDRUGS

DORDRECHT Bij een controle op de Laan der Verenigde Naties werd maandagochtend 16 maart een auto met Frans kenteken gecontroleerd. De twee inzittenden, een 24-jarige en een 25-jarige Fransman, hadden in de auto ongeveer 14 gram hennep bij zich. Het tweetal werd aangehouden. Na overleg met justitie werd besloten om beiden een boete van 120 Euro te geven. De softdrugs is inbeslaggenomen.

INVORDERING RIJBEWIJS VAN DRONKEN AUTOMOBILIST

DORDRECHT De politie controleerde in de nacht van maandag op dinsdag 17 maart een auto op de Zuidendijk. Het bleek dat de 37-jarige bestuurder uit Dordrecht veel te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies op het politiebureau 720 ug/l waar 220 ug/l wettelijk strafbaar is gesteld. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.