Dennis M. Nally nieuwe Global Chairman van PricewaterhouseCoopers

17/03/2009 15:29

PricewaterhouseCoopers B.V.

New York, 17 maart 2009 - Dennis M. Nally is gekozen tot voorzitter van de PricewaterhouseCoopers (PwC) International Network. Vanaf 1 juli 2009 zal hij voor een periode van vier jaar de wereldwijde organisatie leiden. Samuel A. DiPiazza, Jr., de huidige voorzitter, kondigde afgelopen november aan dat hij na een 35-jarige carrière bij de accountants- en adviesorganisatie met pensioen gaat. Hij zal gedurende de overdrachtsperiode aan PwC verbonden blijven en zal later dit jaar officieel met pensioen gaan.

Dennis Nally is sinds 2002 bestuursvoorzitter en Senior Partner van de PwC United States member firm. Hij is verder lid van het Global PwC Network Leadership Team en voorzitter van de PwC Network Strategy Council.

Nally trad in 1974 in dienst bij de Amerikaanse tak van PwC en werd in 1985 partner. Voordat hij werd verkozen tot Chairman van de US firm, vervulde hij verschillende bestuurlijke en cliëntservices functies. Onlangs leidde hij een onderzoek naar de wereldwijde structuur van PricewaterhouseCoopers. Dit resulteerde eind 2008 in een herstructurering van het Global Network van de accountants- en adviesorganisatie. Als Global Chairman zal Dennis Nally zijn werk in het PwC Network Leadership Team continueren. Dit doet hij met de nog te kiezen voorzitter van PwC US; Ian Powell, voorzitter van PwC UK; Silas Yang, voorzitter van PwC China Hong Kong; en Hans Wagener, voorzitter van PwC Germany.

Dhr. Nally over zijn uitverkiezing: "Ik ben vereerd dat ik ben verkozen en blij met het vertrouwen dat ik heb gekregen van alle PwC member firm partners om onze organisatie bedrijf te leiden in deze uitdagende tijd. Ik ben ervan overtuigd dat wij onze cliënten door deze crisis kunnen heen loodsen en dat we samen klaar zullen zijn als de markt zich hersteld."

"De structuurverandering die wij het afgelopen jaar hebben geïmplementeerd zal onze cliënten beter in staat stellen om onze kennis en middelen te benutten. Daarnaast zullen we doorgaan om het beste talent ter wereld te werven en op te leiden. De structuurverandering zal ervoor zorgen dat we een consistente kwaliteit kunnen waarborgen in ons wereldwijde netwerk."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.pwc.nl