Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Oosterhout NB, 17-03-2009

Winkeldievegges lopen tegen de lamp

OOSTERHOUT- De politie heeft gistermiddag rond 15.30 uur in een sieradenwinkel in de Arendstraat vier minderjarige meisjes van 14 en 15 jaar uit Oosterhout aangehouden voor winkeldiefstal. In de zaak probeerde het viertal diverse sieraden weg te nemen. Een oplettende medewerker zag dit en sprak de meisjes voorbij de kassa aan.
Gewaarschuwde agenten namen de dames mee naar het bureau. Daar legden ze een bekennende verklaring af.

Automobiliste beledigt agent en mag mee naar het bureau

NIEUWENDIJK - De politie heeft vanmorgen rond 10.30 uur op de
Doornseweg een 24-jarige automobiliste uit Gorinchem aangehouden voor belediging. Agenten spraken de haar aan omdat zij geen autogordel droeg. Tijdens de bekeuringsituatie die daarop volgde vond de vrouw het nodig de verbaliserende agent te beledigen. Op het bureau kreeg ze een boetevoorstel van 350 Euro.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen rond 02.30 uur op de Akkerlaan een
22-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een routinecontrole bemerkte de agenten dat de man gedronken had. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 400 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij vier flesjes bier te hebben gedronken. Omdat de automobilist een
'beginnend' bestuurder betreft, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

WAALWIJK - Op de Van Andelstraat controleerden agenten vanmorgen tegen 00.30 uur een 38-jarige automobilist uit Vlijmen. Ook hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 485 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politiehond speurt naar dieven

WERKENDAM - De politie heeft kort na middernacht op een afgesloten gemeenteterrein aan de Beyerinckweg twee mannen van 21 en 22 jaar, beiden afkomstig uit Werkendam aangehouden. Een oplettende getuige meldde de politie dat hij twee mannen op het afgesloten terrein zag lopen. Nadat het tweetal hem gezien had verstopten ze zich. De politie stelde een onderzoek in en zette daarbij een diensthond in. Tussen twee containers trof het beest de mannen aan. Zonder letsel werden beiden aangehouden en overgebracht naar het bureau. In de kleding van één van de verdachten trof de politie onder andere een elektronische tijdschakelaar aan, afkomstig van het terrein.

Politie Oosterhout schrijft 28 bekeuringen uit tijdens de controle 'brom effe normaal'

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen, in het kader van 'brom effe normaal' een controle uitgevoerd aan de Kruidenlaan. Tussen 07.00 uur en 09.30 uur werden onder andere schoolgaande leerlingen van een middelbare school gecontroleerd. Het doel van de controle is de veiligheid te vergroten. In totaal passeerden er 38 bromfietsen het controlepunt. In 11 gevallen schreef de politie een bekeuring uit voor onder andere het overtreden van de maximale constructiesnelheid van 50 km/uur. Daarbij werden twee kentekenbewijzen ingevorderd omdat ze een overschrijding hadden van respectievelijk 62 en 85 km/uur.. Naast de bromfietsbekeuringen kregen 17 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen.

Dronken bromfietser rijdt talud af

OOSTERHOUT - Bij een verkeersongeval vanmorgen op de Oude Veerseweg raakte een 49-jarige bromfietser uit Geertruidenberg licht gewond. Onderzoek wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De man reed tegen 11.00 uur als bestuurder van een bromfiets over de Oude Veerseweg in de richting van Oosterhout. Volgens eigen zeggen week hij uit voor een tegemoetkomende fietser waardoor hij van het talud afreed en in een sloot terecht kwam. Ambulancepersoneel hebben ter plaatse naar de man gekeken. Met enkele schaafwonden mocht hij mee naar het bureau waar een ademtest uitwees dat hij 575 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 17-03-2009 14:49 | © Regio Midden en West Brabant |