Gemeente Someren


Voorkom overlast van honden 17-03-2009
Verkeerslichten kruising Witvrouwenbergweg Kanaaldijk geplaatst 10-03-2009
Voorkom overlast van honden

Hondenpoep en loslopende honden staan steevast in de top drie van ergernissen. Ook bij de gemeente Someren komen hierover regelmatig meldingen binnen. In dit artikel vragen wij iedere hondenbezitter extra aandacht te besteden aan het naleven van de regelgeving voor honden om bovengenoemde ergernissen tot een minimum te beperken.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Someren staan een aantal verplichtingen waar hondenbezitters zich aan dienen te houden. Deze hebben vooral betrekking op het opruimen van hondenpoep, het aanlijnen en de verboden gebieden voor honden.

Hondenpoep opruimen

* Binnen de bebouwde kom moet u overal hondenpoep opruimen. Een uitzondering hierop zijn de hondenuitlaatplaatsen (HUP). Hier geldt géén aanlijnverplichting en géén opruimverplichting. De eigenaar dient wel in de nabijheid van de hond te blijven.
* Wanneer u met uw hond binnen de bebouwde kom loopt, dient u een schepje, zakje of een ander opruimmiddel bij te hebben. Dit om de hondenpoep op te ruimen en in de eerste de beste vuilnisbak te deponeren.

Hond aan de lijn
Binnen de bebouwde kom bent u verplicht uw hond(en) aangelijnd te hebben.

Verboden gebieden

De wens van de gemeente Someren en veel inwoners is dat het openbaar gebied vrij is van hondenuitwerpselen. Om te voorkomen dat kinderen tijdens het spelen hondenpoep tegen komen, zijn de parken en speelterreinen aangewezen als verbodsgebieden voor honden. Dit kunt u zien aan de borden die er bij de toegangen naar deze terreinen zijn geplaatst: verboden voor honden.

verkeersbord Verboden voor honden

Hondenpenning

Als u in de bebouwde kom woont, moet(en) uw hond(en) voorzien zijn van de gemeentelijke hondenpenning. U moet uw hond(en) dan ook aanmelden voor hondenbelasting. Indien u uw hond nog niet heeft aangemeld voor de hondenbelasting kunt u dit doen door het meldingsformulier in te vullen en te retourneren naar de afdeling belastingen van de gemeente Someren. Ook als er wijzigingen optreden in het aantal honden (hond verkocht of overleden) dient u daarvan een bewijs te overleggen. Tevens moet u de hondenpenning inleveren.

Boetes
Bij het niet naleven van de regelgeving heeft Justitie de volgende bedragen vastgesteld;

hondenpoep niet opruimen

90,00;
hond in verbodsgebied (speelterreinen en parken) 90,00; hond niet aan de lijn binnen de bebouwde kom 60,00; Géén schepje, zakje of een ander opruimmiddel bij zich hebben 60,00; indien de hond niet is voorzien van de gemeentelijke hondenpenning, mits u daaraan moet voldoen, bepaalt de Officier van Justitie de hoogte van de boete;

Behalve de politie kan ook de BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) deze boetes opleggen.

Verantwoordelijkheid
Heeft of neemt u een hond, neem dan ook de verantwoordelijkheid hiervoor zodat u andere inwoners géén overlast bezorgt. Laten we er samen voor zorgen dat de honden geen overlast bezorgen.

Vragen of meldingen
Voor vragen kunt u tijdens kantooruren van het gemeentehuis contact opnemen met de Buitengewoon Opsporingsambtenaar van de gemeente Someren,
de heer C. Jacobs. Telefoonnummer: 0493-494888.

Terug naar boven >> Terug naar homepagina>>

Verkeerslichten kruising Witvrouwenbergweg Kanaaldijk geplaatst

foto van de kruising met verkeerslichten

Afgelopen week zijn er door de provincie verkeerslichten geplaatst op de kruising Witvrouwenbergweg - Kanaaldijk. Deze verkeerslichten zijn geplaatst vanwege werkzaamheden aan het ei-van-Ommel.

Volgende maand komt er een omleiding waarbij er een verkeerstoename op de Witvrouwenbergweg wordt verwacht. Daarnaast is men momenteel druk bezig met werkzaamheden op de A67, nabij de op en afritten bij Heeze - Geldrop. Vanwege deze werkzaamheden is er ook een toename aan verkeer op de Provincialeweg en Witvrouwenbergweg in Someren. De verkeerslichten zorgen er voor dat dit extra verkeer veiliger de Kanaaldijk op kan rijden.

Terug naar boven>>