Provincie Noord-Holland

Voorbereidingsbesluit Bloemendalerpolder

17-3-2009

De provincie Noord-Holland heeft het Voorbereidingsbesluit voor een inpassingsplan voor de Bloemendalerpolder genomen om de verwezenlijking van het gebiedsontwikkelingsproject Bloemendalerpolder mogelijk te maken.

Een ander doel van het voorbereidingsbesluit is te voorkomen dat het gebied (het Gebied Voorbereidingsbesluit) minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van de beoogde bestemmingen. Dat betekent dat de provincie niet wil dat het bestaande gebruik wordt veranderd en/of dat er gebouwd wordt op plekken waar in het nieuwe plan geen bouwwerken passen.

Met het oog daarop wordt er een provinciaal inpassingsplan voorbereid. Een inpassingsplan is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar opgesteld door de provincie in plaats van de gemeente. Het ontwerp-inpassingsplan zal uiterlijk één jaar na het in werking treden van het Voorbereidingsbesluit ter inzage worden gelegd. Iedereen kan over het ontwerp-inpassingsplan dan opmerkingen maken bij de provincie.

Hoe werkt het Voorbereidingsbesluit?

Als er een Voorbereidingsbesluit is genomen, mag de gemeente bouwaanvragen en aanlegvergunningen niet in behandeling nemen, zij moet die dan aanhouden. Daarnaast zijn er in het Voorbereidingsbesluit een aanlegvergunningplicht en een verbodsbepaling voor het wijzigen van gebruik opgenomen. Op de kaart die onderdeel uitmaakt van het besluit, kunt u zien of de gronden die u bezit of gebruikt, binnen het gebied vallen waarop het Voorbereidingsbesluit betrekking heeft. Dat gebied is op de kaart aangeduid als Voorbereidingsbesluit Bloemendalerpolder.

De bepalingen in het Voorbereidingsbesluit zijn zo opgesteld, dat u zo veel mogelijk uw huidige bedrijfsactiviteiten kunt voortzetten. Bij bouw-, uitbreidings- en wijzigingsplannen wil de provincie echter kunnen beoordelen of deze in de nieuwe ontwikkeling passen, of bij uitvoering tot problemen zouden kunnen leiden.

Meer informatie

Voor het besluit en nadere informatie, kijk onder bekendmakingen of op www.bloemendalerpolder.com.

Voor meer informatie over het Voorbereidingsbesluit en de gevolgen in het algemeen, kijk in de download Informatie over het Voorbereidingsbesluit.

Vragen over het Voorbereidingsbesluit kunt u schriftelijk voorleggen aan de provincie:

Provincie Noord-Holland

t.a.v. Projectorganisatie Bloemendalerpolder

Postbus 3007

2001 DA Haarlem

U kunt ook een bericht sturen naar post@noord-holland.nl of bellen naar 023-514 3143

Nieuwsredactie

Informatie Voorbereidingsbesluit (download)