Gemeente Elburg


Vaccinatie baarmoederhalskanker

Wel of niet vaccineren?
Lees hier meer informatie!

De laatste tijd zijn veel waarheden en onwaarheden door elkaar gehaald in de media. Voor veel meisjes en ouders was dit om (nog) geen gebruik te maken van de vaccinatie. Zoals u waarschijnlijk heeft gemerkt, hebben het RIVM en de GGD'en een publiciteitsoffensief gehouden. Het RIVM heeft ook zijn website aangepast, zodat het publiek op basis van objectieve en gefundeerde gronden een keuze kan maken.

De GGD schaart zich achter het standpunt van het RIVM en is overtuigd van het feit dat de vaccinatie tegen HPV bijdraagt aan het voorkomen van baarmoederhalskanker.
Op de website link www.prikenbescherm.nl treft u deze geactualiseerde informatie aan.

Voorts verwijzen wij u naar de bijgevoegde brief van het RIVM aan de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken.

Mocht men alsnog besluiten de vaccinatie aan te gaan dan is het volgende van belang:

Eerste prik niet gehaald ?


- Meisjes die in maart niet geprikt zijn kunnen alsnog instappen op de tweede vaccinatiedatum in april. Zij krijgen voor de tweede prik een nieuwe datum/locatie aangeboden. De vaccinatiereeks kan dan in september alsnog worden afgesloten.


- In augustus wordt de oproep voor de derde vaccinatie verstuurd. Daarnaast zal in deze maand de herhalingsoproep worden verstuurd naar de meisjes die op dat moment geen of 1 vaccinatie hebben gehaald.

* brief prik en bescherm

laatst gewijzigd: 17-03-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Vaccinatie baarmoederhalskanker | grootte: 1.59 kb