Dienstenbond CNV

Nieuws

17 maart 2009

Uitslag onderzoek Aldi goede basis voor verder overleg

Het onderzoeknaar de medewerkerstevredenheid bij Aldi is afgerond. Afgelopen week hebben de onderzoekers CNV Dienstenbond en Aldi op de hoogte gebracht van de uitslag van het onderzoek. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat werkdruk op dit moment geen concernbreed probleem meer is. Ook is naar voren gekomen dat er wel degelijk verbeterpunten zijn, onder andere met betrekking tot de personeelsinzet. Aldi zal op basis van de uitslag met verbetervoorstellen komen.

Naar aanleiding van klachten over onder andere werkdruk en communicatie die de leden bij
CNV Dienstenbond hadden aangekaart, is er bij Aldi Ommen en Aldi Groenlo een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de tevredenheid van de werknemers. Dit onderzoek heeft inzicht gegeven in een aantal knelpunten.

De uitslag
Uit het onderzoek is een aantal positieve zaken naar voren gekomen. Werkdruk is op dit moment geen concernbreed probleem. Werknemers geven aan dat zij tevreden zijn met hun werk en beloning bij Aldi en zijn loyaal aan het bedrijf. CNV Dienstenbond vindt dit een positief gegeven. Tegelijk zijn er ook een aantal duidelijke verbeterpunten uit het onderzoek naar voren gekomen. Belangrijke knelpunten zijn: de personeelsinzet wordt als krap ervaren. Filiaalleiders missen de ondersteuning van het management bij het oplossen van bezettingsproblemen. Ook het ontbreken van vaste werkdagen en het soms laat beschikbaar zijn van roosters is een belangrijk verbeterpunt. Er bestaat onvrede over de manier van communicatie bij overplaatsingen (onduidelijkheid over de reden en/of het kort van tevoren melden). Werknemers hebben ook aangegeven dat zij behoefte hebben aan meer preventieve maatregelen tegen overvallen.

Hoe verder?
CNV Dienstenbond vindt de uitslag van het onderzoek een goede basis om de komende tijd met Aldi verder te praten over knelpunten binnen de organisatie. Het overleg naar aanleiding van de uitslag van het onderzoek is constructief geweest. De komende maand zal Aldi het onderzoek verder bestuderen. Hierbij wordt gekeken hoe de eerder genomen maatregelen aansluiten bij de verbeterpunten uit het onderzoek en welke aanvullende maatregelen volgens Aldi noodzakelijk zijn. De verbeterpunten zullen dan met CNV Dienstenbond afgestemd worden. CNV Dienstenbond informeert de leden graag uitgebreider over de uitslag van het onderzoek en hoort graag hun mening. Daarom organiseren wij op 15 April vanaf 19.30 uur een bijeenkomst voor leden en niet leden in de buurt van Ommen. Wij hebben dan ook meer duidelijkheid over de verbetervoorstellen van Aldi. U kunt zich op het bijgevoegde formulier opgeven.

Vragen/Opmerkingen?
Leden kunnen contact opnemen met hun bestuurder: Agostino Di Giacomo Russo tel 055 577 26 40 of per mail:
a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl