Lotto nieuwe hoofdsponsor Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

17/03/2009 15:44

De Lotto

Vandaag is bekend gemaakt dat de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en De Lotto een overeenkomst hebben getekend waarmee Lotto hoofdsponsor wordt van de nationale dames- en herenselectie van de KNGU. Daarvoor tekenden beide partijen vandaag in Beekbergen een contract. Het betreft een overeenkomst voor de duur van vier seizoenen tot en met de Olympische Spelen 2012 in Londen. Met deze overeenkomst wil De Lotto haar verbondenheid met sport en turnen verder uitdragen. Daarnaast hebben beide partijen als doelstelling meer afdracht voor de Nederlandse sport te genereren.

De KNGU is zeer verheugd over de samenwerking met De Lotto. Jaap Wals, directeur van het bondsbureau van de KNGU geeft aan: "We zijn er trots op dat Lotto, die een unieke binding heeft met de Nederlandse Sport deze stap heeft gezet. Het partnership omvat een breed palet aan activiteiten en geeft ons als Gymnastiekbond meer mogelijkheden om onze (sportieve) ambities te realiseren. Mede door deze overeenkomst kunnen we ook in de toekomst onze (top)sporters en publiek een breed palet aan activiteiten blijven bieden. Daarnaast is de samenwerking met Lotto een uitstekend platform voor het wederzijds onder de aandacht brengen van producten en vergroten van de naamsbekendheid. Het is fantastisch om te zien dat met behulp van de support en financiële bijdrage van Lotto de gymnastiek- en turnsport kan groeien en verder professionaliseert."

Ook commercieel directeur Frank Bijman van De Lotto is blij met de samenwerking tussen Lotto en de KNGU: "Wij zien in turnen een fantastische sport met enthousiaste supporters die wij graag actief ondersteunen. Door de samenwerking met Yuri van Gelder als ambassadeur is onze betrokkenheid met de turnsport vergroot. Nu gaan we een stap verder. We hebben veel vertrouwen in deze selectie. Volgend jaar tijdens het WK in Rotterdam gaan ze vlammen! Dankzij deze overeenkomst met de KNGU kunnen we meer zichtbaarheid geven aan de goede band tussen Lotto en sport. Daarnaast hopen we de verkoop van onze producten te stimuleren bij gymnastiekverenigingen en sporters, waardoor we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat de afdracht aan de sport verder omhoog gaat. Elke nieuwe speler van Lotto genereert immers extra inkomsten voor de sport. Op deze wijze bouwt Nederland aan het fundament van de sport in Nederland."

KNGU

De KNGU is de overkoepelende sportbond van gymnastiekverenigingen in Nederland en behoort met meer dan 280.000 actieve sporters tot de top vijf van grootste sportbonden in Nederland. Gymnastiek is een verzamelnaam van onder andere turnen, dans, springen, acrogym. Stuk voor stuk aansprekende bewegingsvormen om te doen, om naar te kijken en om van te genieten. Synoniem voor al deze bewegingsvormen in Nederland is de KNGU. Een professionele serviceorganisatie die al meer dan 140 jaar bestaat, die pal staat voor haar verenigingen, hun leden en voor de verdere ontwikkeling van de gymnastieksport in Nederland.

De Lotto

De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.