Universiteit Leiden

`Prof. Mummery heeft toegezegd!'

Leiden International (bio)Medical Student Conference (LIMSC)

Studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen organiseerden samen met het LUMC op 13 en 14 maart Leiden International (bio)Medical Student Conference (LIMSC), met maar liefst 700 deelnemers. Mede-organisator en student Geneeskunde Femke Groen hield voor de Nieuwsbrief een dagboek bij.

Dagboek Fenke Groen
10-3-09
2:30 Er is crisis in de commissie: vandaag heeft een van onze gastsprekers, Prof. Thomas, afgezegd. Ze heeft longontsteking en is niet in staat om te praten. Vanmiddag hebben we overleg gehad en we zijn unaniem dat we moeten proberen om voor vrijdag nog een andere spreker te vinden. Als dat ons niet lukt halen we de programma-onderdelen die na de lezing zouden komen naar voren en zal het programma dus wat korter worden. We willen Professor Mummery vragen de lezing te geven. Zij werkt in het LUMC en doet onderzoek naar stamceltherapie en is de eerste die van een stamcel een kloppende hartcel heeft gemaakt. Ik vraag me af of het reëel is te verwachten dat zo'n groot onderzoeker op deze korte termijn nog de tijd, en de zin, kan vinden om een lezing voor te bereiden én te geven. Ik begin nu heel zenuwachtig te worden. Zo gemakkelijk kunnen er dus dingen mis gaan... Maar er zijn ook genoeg positieve dingen! Vandaag hebben de eerste buitenlandse studenten zich al geregistreerd!!!

11-3-09
11:45 De laatste avond voor het LIMSC. Na anderhalf jaar heel hard werken is het dan zo ver. Dit wordt ook de laatste avond dat ik deze week in mijn eigen bed zal liggen. De komende twee dagen slapen we in het hotel. Dat was een tip van het vorige LIMSC bestuur. Op deze manier weten we zeker dat niemand zich zal verslapen (en de mannen van onze commissie kennende is dat nodig!!) en heb je 's avond en 's ochtends een moment om te vergaderen. We hadden gehoopt deze avond allemaal vroeg naar huis te kunnen om genoeg te slapen. Morgen moeten we allemaal weer vroeg in het LUMC zijn. Marthe en ik zelfs om 7:00 u. Morgen heeft Marthe (onze voorzitter) een `live optreden' op de radio. Ik begin de zenuwen te krijgen van alles wat er nog moet gebeuren. Voordat we morgen op Social Programme gaan moet ik eerst de stand opbouwen waar we LIMSC-paraplu's (Morgen is er 70% kans op regen!) en LIMSC-sjaals zullen verkopen. Om 10:30 u morgenochtend zullen we met alle presenterende studenten verzamelen op het station. Voor die tijd moet dus alles af zijn! We hebben trouwens nog niets van prof. Mummery gehoord. Nu slapen. De komende dagen zal daar niet veel meer van komen.

12-3-09
0:30 Wat een geweldige dag vandaag! Deze dag was precies wat ik nodig had om met vertrouwen het congres tegemoet te gaan! Allereerst: we hebben een nieuwe gastspreker! Prof. Mummery heeft toegezegd! Ze kan niet op zaterdag, maar prof. Galloway blijft tot zaterdag, dus kunnen ze ruilen. Wat een opluchting! Dit had ik echt niet durven hopen! Op het Social Programme liep het ook allemaal geweldig. Alleen maar positieve reacties. We begonnen met een bezoek aan Naturalis, vervolgens gingen we lunchen in het Academiegebouw daarna hebben we een stadswandeling gemaakt en een boottocht door de grachten, en we eindigden we in het stadhuis voor de officiële opening. In mijn groep zaten een aantal bekenden die ik had leren kennen tijdens een congres in Istanbul. We sloten de dag af met een diner in het Kamerlingh Onnes gebouw en een lezing van prof. Otterspeer over de geschiedenis van de Universiteit Leiden. Het enige dat minder goed liep vandaag was ikzelf. Wat heb ik een pijn aan m'n voeten!

13-3-09
1:30 Dat was `m dan. Dag één van het wetenschappelijk programma van het LIMSC. Honderden mensen die door het LUMC lopen met onze congrestas en badge. De dag is voorbij gevlógen. Vanmorgen hebben prof. Cerami en prof. Maini hun gastlezing gegeven. Vanmiddag was ook de lezing van prof. Mummery. Wat een geweldige lezing! We hadden geen betere vervanger kunnen wensen. Ook de workshops en parallelsessies waarin studenten hun eigen onderzoek presenteerden zaten overvol. Achter de schermen ging er helaas wel wat mis. De externe harde schijf met alle foto's en filmpjes die tot nu toe zijn gemaakt is gevallen. Morgen zullen we de schijf naar een computerzaak brengen om ze kijken of hij gerepareerd kan worden. Voor de bezoekers en de crew was er vanavond een diner op het Scheltema Complex en een workshop salsadansen. Helaas hebben wij hier helemaal niets van meegemaakt omdat we toen sjiek aan het dineren waren met de gastsprekers en het Programme Committee, dat is de groep van hoogleraren van het LUMC die ons heeft geholpen bij de organisatie. Ik was zo moe dat ik bang was dat er niets zinnigs uit m'n mond zou komen, maar ik geloof dat dat uiteindelijk is meegevallen: het was zó'n gezellige avond! Op naar de laatste dag van het congres!

15-3-09
17:00 Moe maar voldaan. We kunnen terug kijken op drie prachtige dagen. Wat voelt het goed om al die positieve reacties te horen! Tijdens de closing ceremony kregen we een staande ovatie! Jammer genoeg resulteerde dit in een huilbui (voor een volle zaal), maar de oncharmante foto's neem ik op de koop toe. Het eindfeest was de perfecte afsluiter van ons congres. Er is gefeest tot 4:00 uur in de ochtend. Ik begrijp nog steeds niet hoe we het hebben volhouden met onze max. 5 uur slaap per nacht, maar ik weet wel dat ik deze week ga gebruiken om dat allemaal weer in te halen. De komende tijd ben ik lui!

17/3/2009