Gemeente Dongen

Nieuwe gedragslijn bij stankklachten

Publicatiedatum: 17-3-2009

In afwachting van de uitkomsten van het geuronderzoek, hanteren de gemeente Dongen en de provincie Noord-Brabant een nieuwe gedragslijn voor het reguliere klachtenprotocol betreffende ECCO Tannery Holland B.V. en Trobas Gelatine B.V. Dit betekent dat er niet meer bij elke klacht een bezoek ter plaatse volgt. Wel worden de klachten geregistreerd.

Toelichting
,,Bij een groot aantal klachten of bij ongewone voorvallen, waarvoor de vergunninghouder een meldingsplicht heeft, zal natuurlijk wel een bezoek ter plaatse volgen, aldus Peter van Strien, woordvoerder Milieu namens de gemeente Dongen.

Geuronderzoek
De gemeente Dongen en de provincie Noord-Brabant werken samen aan het houden van een geuronderzoek. Dat zal naar verwachting twee tot drie maanden in beslag nemen. Reeds geruime tijd ervaren inwoners van Dongen geuroverlast afkomstig van het industrieterrein Tichelrijt, met name van ECCO Tannery Holland B.V. en Trobas Gelatine B.V.

Vanuit het besef dat burgers beschermd dienen te worden tegen onaanvaardbare geuroverlast, willen de gemeente Dongen en de provincie Noord-Brabant inzicht krijgen in de relevante geurbronnen.

Duidelijkheid
Uitgangspunt is het verkrijgen van inzicht en duidelijkheid omtrent het klachtenpatroon van de inwoners van Dongen met betrekking tot beide bedrijven.

Het onderzoek moet tevens aantonen of wordt voldaan aan de huidige geurnorm. Zolang daar nog onduidelijkheid over bestaat, zal de nieuwe gedragslijn voor het reguliere klachtenprotocol worden aangehouden.