Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Gemeente Uithoorn krijgt vrijwilligersverzekering

print
17 maart 2009
In Uithoorn en De Kwakel is een rijk verenigingsleven dat zich kenmerkt door de inzet en het enthousiasme van heel veel vrijwilligers. Een goede ondersteuning is daarbij erg belangrijk.

Eén van de eerste acties was het opzetten van een steunpunt vrijwilligerswerk Uithoorn. Maar daar blijft het niet bij. De gemeente Uithoorn wil het vrijwilligerswerk in Uithoorn op meer manieren ondersteunen.

Vrijwilligersverzekering

Eind 2008 heeft de Rijksoverheid een positief besluit genomen over de financiering van een landelijke vrijwilligersverzekering. Dit is een soort vangnet voor onverhoopte schade van/door/voor vrijwilligers en organisaties die werken met vrijwilligers. Ook de gemeente Uithoorn ziet de meerwaarde van zo'n verzekering en sluit daarom met ingang van
1 juli 2009 een vrijwilligersverzekering af.

Voor wie?

Deze verzekering is bedoeld voor alle vrijwilligers in Uithoorn en De Kwakel die in organisatorisch verband onverplicht en onbetaald vrijwilligerswerk verrichten. Onlangs is de verzekering gewijzigd en verbeterd. Daardoor vallen ook mantelzorgers onder de dekking van de Ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering. Maatschappelijke stages, vrijwillige politie en vrijwillige brandweer vallen niet onder de dekking van deze verzekering.

Informatieavond

Omdat het hier gaat om een belangrijke maar ook ingewikkelde materie organiseert de gemeente, samen met Centraal Beheer, een bijeenkomst om mensen uitgebreid informatie te geven en gelegenheid te bieden vragen te stellen. Deze avond vindt plaats op dinsdag 21 april 2009 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis.

Aanmelden en vragen

Geïnteresseerden kunnen zich uiterlijk tot 31 maart per mail aanmelden bij jos.van.heeswijk@uithoorn.nl. Voor vragen over deze avond of over het vrijwilligersbeleid Uithoorn kunt u per mail of telefonisch contact opnemen met de heer Jos van Heeswijk, telefoon 0297 - 513 277. Op de website www.wmo.uithoorn.nl staat uitgebreide informatie over het vrijwilligerswerk.

Binnenkort is daar ook alle relevante informatie over de nieuwe vrijwilligersverzekering te vinden.
^

* Wmo>>