Dienstenbond CNV

Nieuws

11 maart 2009

Directie en OR Voorburgwal in overleg over rooster en compensatie zondagsdienst

Al enige tijd zorgt het vorig jaar ingevoerde werkrooster voor onrust bij Voorburgwal, de drukkerij van de Telegraaf. Volgens de OR wordt in dit rooster het draaien van een zondagsdienst onvoldoende gecompenseerd. Het lijkt erop dat de kwestie nu eindelijk opgelost zal worden.

Zondagsdienst
CNV Media heeft aangegeven dat zij de positie van de OR ondersteunt: het `nieuwe' rooster maakt de gemaakte afspraken niet waar. Uiteindelijk is met directie en OR overeengekomen dat in de maanden oktober, november en december gedraaide zondagsdiensten met terugwerkende kracht extra gecompenseerd zullen worden door vrije uren. Hoe het dan verder gaat vanaf januari? Er zal een nieuwe roostercommissie worden ingesteld die zich over deze vraag zal buigen. Hopelijk ligt er snel een rooster waar iedereen tevreden mee kan zijn!

3 cao-dagen
De Grafimedia cao bepaalt dat werknemers die een dag-nacht rooster draaien, waarin om de week een reeks van zes nachtdiensten geldt, recht hebben op 21,6 uur extra vakantie: de zogenoemde 3 cao-dagen. Bij de Telegraaf zijn hierover nog aanvullende (decentrale) afspraken over gemaakt. Onlangs heeft de directie echter besloten deze dagen in te trekken. CNV Media is niet overtuigd van de argumentatie van de directie en heeft de kwestie neergelegd bij de Commissie van Interpretatie en Dispensatie (CID). Deze commissie zal hierover binnenkort een bindende uitspraak doen. Wordt vervolgd dus...

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.