Deelgemeente Charlois Rotterdam

Protest tegen sluiting sporthal Asterlo

Maandagavond 16 december stroomden tegen de tweehonderd sporters de kleine zaal van Theater Zuidplein in. Zij waren in optocht vanaf de Asterlo naar het Theater gelopen om tijdens de vergadering van de deelraad te protesteren tegen de voorgenomen sluiting van sporthal de Asterlo in Zuidwijk.

Bijna 200 sporters demonstreerden op 16 maart tijdens de raadsvergadering

Sluiting van de sporthal, zonder dat daar een goed alternatief in de buurt tegenover staat, brengt de verenigingen in gevaar, aldus de verenigingen.

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois stemde vijf jaar geleden in met een toekomstige sluiting van de sporthal, maar men verbond daar wel voorwaarden aan. Hierover zijn met de toenmalige wethouder afspraken gemaakt: Sporthal de Wielewaal zou open blijven en er zou een vervangende, vergelijkbare sportzaal in de directe omgeving komen

Voor een aantal verenigingen die nu gebruik maken van de Asterlo zijn er nog geen goede vervangende ruimtes beschikbaar. Daarom pleitte het dagelijks bestuur er eerder al voor om zowel sporthal de Asterlo als sporthal de Wielewaal open te houden, zolang er nog geen vervangende sportfaciliteiten in de deelgemeente gerealiseerd zijn. Daarnaast drong het bestuur aan op de ontwikkeling van nieuwe sportzalen in zowel Pendrecht als de Tarwewijk, omdat daar vooral in die wijken een nijpend gebrek aan is. Inmiddels heeft de directie van de dienst Sport en Recreatie het deelgemeentebestuur laten weten dat sporthal Asterlo in ieder geval tot het einde van het sportieve seizoen geopend blijft.

Tempo 34

Wethouder Bolsius is de verantwoordelijke wethouder ten aanzien van de sportaccommodaties. Hij komt in april met een rapportage hoe het probleem kan worden opgelost. Mogelijk gaat het hierbij om een nieuwe sporthal op het terrein van hockeyvereniging Tempo 43